Proč se milujeme na »misionáře«?!

Ačkoli se to v patriarchální společnosti nezdá být pravděpodobné, lidskou sexualitu ovlivňují především ženy. Ty tak mohou nejen za to, že muži mají větší penisy než jiní samci primátů, ale také za misionářskou polohu. Zatímco jiní lidoopi souloží zezadu, člověk tváří v tvář. A to právě proto, že při ní nejpravděpodobněji vyvrcholí žena.

Důvod? Její klitoris se v této poloze přiblíží poševní stěně. A právě vnitřní dráždění klitorisu vyvolá orgasmus. Tedy i vaginální orgasmus je orgasmem klitoridálním. Ale některé ženy mají klitoris blíže poševní stěně i anatomicky, jsou to ty šťastlivkyně, které vyvrcholí při souloži téměř pokaždé. Právě vnitřní struktury klitorisu jsou pak zřejmě oním bodem G, jehož stimulace je tak slastná. U všech žen obecně se však klitoris přiblíží vagíně nejvíc právě v misionářské poloze. A podle vědců z Indiany je to také poloha, při níž žena dosáhne vyvrcholení nejsnáze. Tudíž je tak oblíbená a v lidské kultuře po celém světě tak zakotvená.

„Žena nejsnáze vyvrcholí, čím blíže je klitoris vagíně, a to je v poloze misionářské či na koníčka. Naopak nejhorší v tomto smyslu je pro ženu poloha zezadu,“ tvrdí doktor Jason Siegel z Indiana University.

Mužský orgasmus je mnohem jednoduší. Musí akorát dobře fungovat nervová dráha penis – páteř – mozek. Pokud je dráha narušena, nejčastěji ale psychologicky, dochází k poruše erekce či vyvrcholení. U mužů nejčastěji selhává právě psychika, pak se dostavuje problém i ve fyzickém aspektu, erekci penisu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat