Vibrátor jako nepřítel. Máte k němu odpor?

Šidítka, šikovné umělé jazýčky, kuličky, kolíčky, dilda, vibrátory, které vám splní všechna přání… Že je nepotřebujete? Že se jich snad i bojíte? To se stává. První negativní zkušenost s hračkami se s vámi může vléct i roky. Jak a proč se téhle tíhy jednou provždy zbavit?

„Nemyslím si, že bych kdy měla příležitost přemýšlet o tom, co se mi při milování líbí nebo ne. Tak nějak za mě v podstatě vždycky rozhodovali jiní,“ začíná své vyprávění osmadvacetiletá čtenářka Karin, která se už roky potýká s odmítavým postojem vůči všem erotickým pomůckám. Co se stalo? „Nepotřebuji je. Jsem spokojená tak, jak jsem,“ říká, ovšem za pár minut prozrazuje svoje velké tajemství.

„Můj bývalý milenec se ukázal jako pěkný surovec. Miloval erotické filmy, ze kterých čerpal inspiraci a jednou přinesl do ložnice obrovské dildo. Zeptal se mě, jestli už jsem někdy použila vibrátor nebo jinou sexuální hračku. Když jsem odpověděla, že ne, usmál se a odvětil, že dneska se všechno změní,“ dál vypráví Karin a popisuje sled událostí.

Destruktivní vliv na sexualitu

Ani se nezeptal na můj názor. Bolelo to. Cítila jsem se nepříjemně a poníženě. A taky jsem si myslela, že v posteli nestojím za nic. Že mu jako nestačím, a proto musí sex doplňovat o něco umělého. Od té doby jsem nic podobného nepoužila. A nevím, jestli se to někdy změní,“ uzavírá Karin svůj smutný příběh. Máte podobnou zkušenost? Pak jste k této první zkušenosti přistoupili s malými vědomostmi a pod vlivem mnoha dezinformací, což není ojedinělé!

V nesprávný čas na nesprávném místě

Už Sheree Dukes Conradová, docentka v oboru sociální psychologie na Massachusettské univerzitě v Bostonu, a Michael A. Milburn, profesor psychologie na téže univerzitě, před lety prostřednictvím svého rozsáhlého výzkumu zjistili, že v množství lidí zůstávají po použití erotické pomůcky šrámy, které se hojí jen pomalu, a také zavádějící názory, jež stále komplikují a brzdí jejich sexuální život. Důvod? Málo informací. K čemu ty pomůcky vlastně jsou? Proč se používají?

Proč se zbavit dogmat?

Pravda je taková, že prostřednictvím erotických pomůcek můžete ovládat a rozvíjet svoji sexualitu – ne ji tlumit. I britská sexuoložka Tracey Cox často a velmi ráda tvrdí, že co se týče konkrétně žen, tak hračky slasti mimo jiné zlepšují ovládání poševní stěny, což je přínosné.

„Navíc moderní sexuální pomůcky nejsou pouhé hračky. Obyčejný vibrátor je pro ženu, která má potíže s vyvrcholením, takřka životně důležitým nástrojem,“ apeluje známá sexuální guru v sukni, podle níž počet žen, které se při představě byť jen dotyku nějaké pomůcky zoufale chytají za hlavu, rovná počtu žen, které bez sexuální pomůcky prakticky neodcházejí z domova.

Krok za krokem k lepším prožitkům

No co, vždyť se pomůcky používají přes dva a půl tisíce let,“ dodává v jedné ze svých chlípných příruček. Jenže jak překonat onu averzi, antipatii či fobii vůči něčemu, co sice penis nikdy nenahradí, ale má jisté slastné a terapeutické účinky – navzdory všem pomluvám?

Odborníci doporučují sepsat si krátkou historii svých sexuálních zkušeností a zážitků s pomůckami. I kdyby se mělo jednat jen o jeden příběh. Máte? Tak se pokuste dostat z něj pravou podstatu.

Použili jste pomůcku jen proto, že to chtěl někdo jiný? Nechtěli jste, aby si milenec myslel, že už ho nemilujete, a tak jste i přes bolest/odpor/špatný pocit vyzkoušeli vibrátor, dildo, anální kolík..?

Co si pořídit jako první?

Vypátrejte všechny pozitivní i negativní zkušenosti, které se k příběhu či příběhům vážou. Uvidíte, že sepsané takhle na papíře to pro vás budou mít úplně jinou informační hodnotu. Pravděpodobně tak při tomhle vlastním experimentu přijdete na to, že tenkrát prostě jen nebyla vhodná doba, věk nebo partner. Teď už je to jiné. Máte zkušenosti a hlavně informace. Je čas posunout se dál.

Tracey Cox radí pořídit si pro začátek několik levnějších erotických pomůcek. „Jejich účinnost nespočívá v ceně, ale v novosti, kterou přinášejí. A když po čase usoudíte, že bez nějaké nemůžete žít, teprve pak se větší investice vyplatí,“ radí všem ženám s tím, že muži sexuální pomůcky milují. Respektive především vědomí, že je používáte, je přivádí k varu… Tak na co ještě čekáte?






Celkem 13 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat