5 mýtů o orgasmu, kterým přestaňte věřit!

08.06.2016 | Sex a vztahy

Myslíte si, že o sexu víte všechno? Pak vás vyvedeme z omylu. Těmto mýtům o ženském orgasmu totiž věří stále spousta lidí.

Schválně, v kolika se poznáte i vy!

Mýtus č. 1: Sex = orgasmus

Upřímně řečeno, že se s partnerem pomilujete, ještě vůbec neznamená, že bude sex završen vaším vyvrcholením. Když orgasmu nedosáhnete, neznamená to, že je s vámi něco špatně. Prostě jste jen unavená nebo bojujete s nějakým stresem. Stává se to a je to zcela přirozené. Špatně se kvůli tou nemusíte cítit ani vy, ani váš partner.

Mýtus č. 2: Nejlepší cestou k orgasmu je styk

Pohlavní styk ve smyslu proniknutí penisu do vagíny zdaleka není zaručeným způsobem, jak ženu přivést k orgasmu. Je prokázáno, že většina z nás mnohem lépe reaguje na dráždění klitorisu (nebo ještě lépe kombinaci těchto dvou slastí).

Mýtus č. 3: Orgasmus je jako výbuch slasti

V knihách a filmech ano, ale ve skutečnosti má ženský orgasmus tolik podob, že nás může překvapit i po letech – někdy je intenzivní, jindy pomalý, občas opravdu připomíná výbuch, jindy postupuje pomalu… A všechny tyto formy se počítají!

Mýtus č. 4: Pokud máte orgasmus jen při masturbaci, něco je špatně

Ale není. Přibližně třetina žen nezažívá orgasmus při pohlavním styku, ale při dráždění klitorisu například prsty nebo ústy či vibrátorem dosáhnou vyvrcholení snadno. Tak to je. A rozhodně na tom není nic nenormálního.

Mýtus č. 5: Nejkrásnější je orgasmus současně s partnerem

Ano, je to téměř magický moment, když oba partneři vyvrcholí v jediném okamžiku. Ovšem magický je i proto, že jen málokdy nastane. Muži a ženy dosahují orgasmu odlišně, za jinou dobu od počátku milování. Je zcela běžné, že se vám dosáhnout orgasmu ve stejný okamžik ani po letech s partnerem nepoštěstilo!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53
188 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:41
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat