Co zlepší ženám víc náladu? Dovolená, nebo sex?!

05.08.2016 | Sex a vztahy

Jedné z šesti žen zvedne náladu objednávání luxusní dovolené na krásné pláži lépe než sex s partnerem. Vyplývá to z průzkumu společnost Airbnb, která zprostředkovává ubytování v soukromých bytech a domech. Mezi muži vzrušuje plánování lákavé dovolené více než sex pouhých devět procent jedinců.

Průzkum ale také odhaluje jiný zajímavý fakt, že dnešní generace mužů a žen miluje tzv. cestování u počítače. Surfování po oblíbených destinacích a snění nad weby zprostředkovávajícími dovolenou zlepšuje náladu třem čtvrtinám mužů a žen, kteří se v průzkumu společnosti Airbnb vyjádřili.

Podle psychologů je surfování po exotických destinacích jistou formou eskapizmu – útěku před realitou.

Třetina lidí si objednává dovolenou už v lednu, aby nejdepresivnější měsíc v roce přežila. Náladu v zimě zvedají také snímky z dovolené minulého roku, které pomáhají uvědomit si, že zanedlouho člověk odcestuje někam do ciziny znova.

„Leden je měsíc, kdy lidé nejvíce trpí sezónní afektivní poruchou. Šedá obloha, krátké dny a nedostatek světla mohou vést k záchvatům zimních depresí zvyšováním hladiny melatoninu v šišince mozkové. Tento hormon může vyvolat pocity zoufalství, viny, ztrátu schopnosti z čehokoli se těšit, podrážděnost a ztrátu energie. Jednou z metod nápravy je surfování na internetu a fantazírování o dokonalé dovolené ve sluncem zalitém kraji, tohle mentální cestování pomáhá vylučovat v mozku dopamin, který dodává člověku radost, energii a optimismus,“ vysvětluje britský neuropsycholog David Lewis.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat