Co dělat, když skončí období zamilovanosti?

18.11.2016 | Sex a vztahy

Nastavení partnerů a jejich očekávání od vztahu s ohledem na pohlavní život ovlivňují to, jak bude dvojice s partnerským sexuálním životem spokojená. Jinými slovy, když člověk očekává, že to půjde samo a bude stále vzrušující bez úsilí, čekají ho roky frustrace, hledání a opakovaných zklamání. Když ale očekává, že sex ve vztahu vyžaduje úsilí, snahu a práci, pak má většinou nejen uspokojivý pohlavní život, ale také uspokojivý vztah.

Prokázali to vědci z University of Toronto v rozsáhlém průzkumu heterosexuálních i homosexuálních párů. U obou typů vyšlo zcela jasně najevo, že budoucnost vztahu a spokojenost partnerů s ním jsou předurčeny očekáváními.

Jedinci, kteří čekají, že sex ve vztahu bude pořád vzrušující a plynout samovolně, jsou zklamaní, opakovaně hledají nové partnery a zas a znova se jim děje to samé. Naopak ti jedinci, kteří jdou do vztahu s tím, že na sexuálním vztahu budou pracovat, jsou většinou uspokojení nejen v posteli, ale obecně v partnerství.

„Lidé, kteří věří v osudový sex, používají sexuální život jako ukazatel toho, jak si vztah vede, a věří, že problémy v posteli se rovnají problémům ve vztahu jako takovém. Zatímco lidé, kteří věří na sexuální vývoj a růst, nejenže věří, že můžou vyřešit problémy v sexu, ale nedovolí ani, aby tyto problémy ovlivnily kvalitu vztahu,“ vysvětluje doktorka Jessica Maxwellová z University of Toronto.

Z průzkumu také vyplývá, že první dva až tři roky funguje sex dobře u většiny vztahů a není třeba na něm zvlášť pracovat. Ale jakmile toto období zamilovanosti skončí, touha vyprchá a je třeba začít budovat šťastný pohlaví život v trvalém růstu a vývoji.

„Váš sexuální život je jako zahrada, potřebuje neustále zálivku a péči, aby prosperoval,“ dodává Jessica Maxwellová.

Také platí, že mezi muži je více těch, kdo berou sex jako osudovou záležitost, zatímco mezi ženami je více těch, které považují za nezbytné na sexuálním životě neustále pracovat.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Lasagne

(1 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat