Orgasmus u ženy zvyšuje šanci na početí. O kolik?

02.02.2017 | Sex a vztahy

Párům majícím problémy s početím může pomoci, že začnou dbát při souloži více na uspokojení ženy. Ta v sobě totiž po orgasmu udrží více ejakulátu a usnadní jeho průnik děložním čípkem do vaginy. Šance na početí se přitom u ženy, která při souloži vyvrcholí, zvýší o patnáct procent.

Vědci z irského Corku po dva měsíce sledovali několik žen, které měly problémy s početím. U těch, které při oplodnění dosáhly orgasmu, se výrazně zvýšila úspěšnost otěhotnění. A to i tehdy, když si žena přivodila orgasmus sama a zavedla ejakulát do vagíny pomocí inseminačních pomůcek.

„Náš experimentální výzkum pak dokázal, že po dosažení orgasmu žena do sebe nasála a udržela v sobě více semene než v případě bez orgasmu,“ tvrdí vědci z Univerzity v Corku.

„Myslím, že máme důkaz pro koncept orgasmu u ženy jako stimulantu početí,“ dodal profesor Robert King, který výzkum vedl.

Pomoc z talíře

Pokud je to u vás s orgasmem trochu jako na houpačce, zkuste před "akcí" zařadit do jídelníčku některé z následujících dobrot! Fungují totiž jako skvělá afrodiziaka.

Vejce

Obsahují kyselinu listovou, fosfor, selen nebo železo. A tyhle živiny jsou důležité pro zdravou tkáň pochvy a dělohy. Když se k nim navíc přidají vitaminy skupiny B, jež se ve vejcích rovněž vyskytují a které pomáhají udržovat v optimální hladině důležité hormony, zmírňují stres a zvyšují libido.

Ryby

Především ty tučnější, které jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny. Ty totiž ovlivňují příznivě hladinu dopaminu, a tak máme lepší náladu a více chuti na milování (a v takovém případě dosáhneme orgasmu mnohem snáz).

Špenát

Obsahuje důležitý minerál hořčík, který hraje důležitou rolu v udržování zdravého krevního oběhu. A když se některé orgány dostatečně prokrví, milování je hned o něčem jiném!

Ořechy, semena

Kromě již zmíněných omega-3 mastných kyselin jsou zdrojem i dalších „hodných“ tuků, které regulují i hladinu pohlavních hormonů a zvyšují libido. Navíc dodají pořádnou porci energie, která se při sexu hodí.

Červené maso

Obsahuje důležité minerály, především zinek a železo. Železo je důležité pro krev a tkáně (viz výše), zinek pak pomáhá udržet optimální hladinu prolaktinu, hormonu, který bývá spojován s nízkým libidem.

Červené víno

Podle některých studií napomáhají látky v něm obsažené ke správnému zvlhčení pochvy a zvýšení libida u žen. Jenže pokud to s ním přeženete, bude na vás víno mít kvůli alkoholu úplně opačný účinek...

Čaj

A když už jsme u nápojů, nepodceňujte ani čaj, zelený i černý. Dokáže totiž „nastartovat“ tělo i mozek tím správným směrem. Ovšem musíte ho pít neslazený, cukr mívá přesně opačné účinky.






Celkem 6 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat