Sex čtyřikrát týdně? Omladí vás o sedm let

12.12.2016 | Sex a vztahy

Sex je zdravý. A pokud si ho člověk dopřává víc než jednou týdně, je ještě zdravější. U mužů má navíc výrazně ochranné účinky s ohledem na prevenci rakoviny a chorob srdce. U obou pohlaví vyhlazuje vrásky a čtyři soulože týdně během života zpomalí stárnutí tak, že člověk vypadá o sedm let mladší. Navíc má vysokou šanci, že se dožije devadesátky.

„U mužů, kteří mají dva a více orgasmů týdně, se riziko předčasného úmrtí sníží na polovinu. I když se do analýzy započtou další rizikové faktory, vysoká sexuální frekvence snižuje riziko rozvoje chorob oběhové soustavy a mrtvice,“ tvrdí vědci z Bristolské univerzity opírající své závěry o desetiletý výzkum.

„Sex produkuje lidský růstový hormon, který likviduje volné radikály ze znečištění a jiných škodlivých látek životního prostředí, chrání buněčné stěny v pokožce a uvolňuje svaly, které způsobují vrásky,“ vysvětluje doktor David Weeks z Royal Edinburgh Hospital.

Také častá ejakulace v mládí a středním věku – nejlépe každý den – je prevencí rakoviny prostaty ve věku vyšším. Muži, kteří mají pravidelně sex nebo alespoň onanují, onemocní rakovinou prostaty mnohem vzácněji než ti, kteří ejakulují jen párkrát za týden.

Sex také ulevuje od bolesti, pomáhá usnout a snižuje míru stresu.

„Obrovské množství výzkumů dokazuje, že dotek má přirozeně uklidňující účinek. Ale účinek ulevování od stresu je tím intenzivnější, pokud se vás dotýká někdo, na kom vám zaleží,“ vysvětluje profesor Stuart Brody z University of Paisley ve Skotsku.

Více sexu, šťastnější život?

Častější milování vám podle některých průzkumů zaručí šťastný život. Dokonce ani peníze prý nemají takovou moc! Ovšem jak se zdá, nic se nesmí přehánět...

Odborníci z Toronta sledovali třicet tisíc lidí po dobu čtyřiceti let a zajímali se o jejich úroveň štěstí v závislosti na frekvenci pohlavních styků s partnerem. Sex skutečně souvisí se štěstím vztahu. Tedy páry, které souložily pravidelně, byly výrazně šťastnější než ty, které sex neprovozovaly. Přitom stačilo souložit jen jedenkrát týdně, aby bylo štěstí maximální. I když totiž páry měly vyšší frekvenci pohlavních styků, ke zvýšení pocitu štěstí to u nich už nevedlo.

„Ačkoli častější sex souvisel s vyšší mírou štěstí, tento vztah nebyl výraznější, když frekvence vzrostla na víc než jednou týdně. Naše objevy naznačují, že pro vztah je velmi důležité, aby partneři udržovali intimní propojení mezi sebou, ale nemusejí mít sex denně, pokud nechtějí a pokud dokážou propojení udržet i tak,“ tvrdí autorka výzkumu Amy Muiseová z University Toronto-Mississauga.
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat