Je život bez sexu delší?

Na otázku, proč se jeptišky dožívají průměrně vyššího věku než ženy, které žijí konvenčním sexuálním životem, částečně odpovídá nová studie vědců z anglického Sheffieldu. Ačkoli se sex doporučuje jako zdravá aktivita chránící tělo před chorobami a prodlužující život, nemusí tomu tak být vždy a u obou pohlaví.

U žen totiž může být výhodnější sexuální askeze. Naznačuje to výzkum života brouků potemníků. Jedinci, kteří nikdy nekopulují a nemají potomky, mají silnější imunitu a žijí mnohem déle než jejich vrstevníci, kteří kopulací projdou.

Ačkoli je to výzkum provedený u hmyzu, podle vědců z Sheffieldu ho lze také vztáhnout na člověka, protože jeptišky, které zůstanou celý život pannami, žijí v průměru déle než běžná populace žen.

„Jeptišky se dožívají většinou delšího života než ženy s dětmi. Většina lidí má také nějakou tetičku jako starou pannu, která se dožila velmi vysokého věku. Otázkou je proč? U brouků víme, že ti, kteří kopulují, žijí kratší dobu, než ti, kteří nekopulují nikdy,“ tvrdí doktor Michael Siva-Jothey z University of Sheffield.

Sex sice působí celkově pozitivně na lidské zdraví, ale také během něj částečně selhává imunitní systém, což vysvětluje, proč jsou pohlavní choroby tak silně nakažlivé. U brouků přitom bylo prokázáno, že během kopulace se vylučuje do těla hormon, který vyloženě imunitu oslabuje.

Co se děje, když se nic neděje?

Některé ženy ovšem neabstinují v sexu tak úplně dobrovolně. Nemají zkrátka po svém boku muže, s nímž by si milování užily. Má taková "přestávka" na ženu nějaký vliv? Má...

Frustrace, upjatost a nervozita

Ne nadarmo se říká, že nervózní lidé jsou zřejmě bez sexu. Souvislost to určitě má, i když oni sami si připadají být zcela normální a nepřipouštějí si to. Již po třech dnech až týdnu se projevuje frustrace, objevují se výbuchy vzteku i při lehce řešitelných záležitostech a hlavně člověku chybí spokojenost a nadhled. Takový člověk se stává i vizuálně nepřitažlivý. Zkuste se podívat po kvalitním sexu do zrcadla z očí do očí sama sobě. Všimněte si toho rozdílu - jako kdybyste právě přišla z liftingu!

Kariéra přes mrtvoly

Čím víc sex odsouváme, tím více se to pro nás stává běžným. Den co den přesvědčujeme své tělo, že milování nepotřebuje, a pozornost soustředíme na něco jiného. Když je mysl zaměstnána, utlačuje naše pudy. Vzpomeňte si jen na jeden den volna, kdy se uvolníte. Další den volna už ve vás vzbudí touhu po dotecích a následně záplavu vzrušení v důsledku neukojené touhy. Čím více tyto pocity potlačujeme a věnujeme se jen a jen práci, tím se z nás stává větší „suchar“. Časem však budete chtít cítit uspokojení, většina lidí v takovém případě propadne tomu kariérnímu. Nedoceněný začne šplhat po kariérním žebříčku za uznáním i přes mrtvoly.

Konkurence všude kolem

Týdny bez sexu. Pro někoho nepředstavitelné, pro jiného rutina. Několik desítek dní bez sexuální vášně a vyplavení endorfinů ovšem postupně ničí vaše sebevědomí. Člověk se cítí méněcenný, obklopený krásnými a dokonalými lidmi. V každém vidí konkurenci a vnitřně ho to užírá. Jeho chování se pak mění o 180 stupňů a z kdysi příjemné a atraktivní osoby se stává zatrpklá „padesátnice“ nebo „padesátník“.

Touha po nevěře

Pokud se jednou vzdáte sexuálního života na dlouhou dobu, řekněme tři měsíce nebo půl roku, začít vám přijde stejně těžké, jako když přestanete chodit do posilovny a najednou jste na úplném začátku. Budete ho brát jako povinnost, budete chtít, abyste si vše co nejdříve „odbyli“, a zmocní se vás stud či předsudky. A střídání sexuálních poloh či jiné experimenty? To už vůbec nezvládnete. Ze všeho budete obviňovat svého partnera, dokud nezjistíte, že jste se odcizili. Dříve či později vás přepadnou pudy a bude pro vás přitažlivý každý, kdo kolem vás projde.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat