Nemáte chuť na sex? Musíte víc spát

01.03.2017 | Sex a vztahy

Nedostatek spánku působí zhoubně na lidské zdraví v mnoha oblastech. A sex nevyjímaje. Lidé trpící nespavostí jsou sexuálně nejméně aktivní. Pokud chtějí muži po svých ženách aktivní pohlavní život, měli by jim dopřát pořádně dlouhý a kvalitní spánek. U žen, které spí nejdéle, je totiž pohlavní aktivita nejvyšší.

A platí to zvláště u žen po padesátce, které procházejí či prošly menopauzou. Ty, jež si mohou dopřát dostatečně dlouhý a kvalitní spánek, mají nejaktivnější pohlavní život. Bohužel u žen v menopauze je nespavost velmi častá a negativně ovlivňuje také jejich srdce a vyvolává u nich depresi.

„Ženy i zdravotníci by měli vědět o vztahu mezi symptomy menopauzy a nedostatečným spánkem a jejich účinky na sexuální funkce,“ tvrdí doktorka JoAnn Pinkertonová ze Severoamerické společnosti pro menopauzu.

Jako v opilosti

Nekvalitní sexuální život nicméně není jediným projevem nedostatku spánku. Pokud si nedopřáváme oněch doporučených 8 hodin denně, zahráváme si se zdravím - zvyšeuje se riziko řady vážných onemocnění, navíc jsme bez nálady a tloustneme.

Navíc nedostatek spánku negativně ovlivňuje také naše schopnosti a dovednosti. Profesor Russell Foster z Oxfordu tvrdí, že osoby spící jen pět hodin denně mají mentální schopnosti a dělají stejné chyby jako naprosto opilý člověk.

„Mnoho lidí, kteří vstávají brzy ráno a spí během noci jen pět hodin, vykazují takové mentální schopnosti a jsou tak poškozeni jako osoby, které jsou opilé,“ tvrdí odborník.

Nedostatek spánku také urychluje stárnutí a zvyšuje výrazně riziko předčasného úmrtí.

Dnes tady panuje jistá kultura, kdy člověk řekne: spal jsem jen pět hodin, jsem úžasný? Ve skutečnosti bychom měli na tohle pohlížet úplně stejně jako na kouření. Stejně jako bojujeme proti kouření, měli bychom bojovat proti nedostatku spánku,“ tvrdí profesor Foster.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat