Naše babičky by koukaly... Nejdřív souložíme, pak randíme

23.02.2017 | Sex a vztahy

Kultura na Západě se za posledních padesát let výrazně změnila. Rodiče dnešní věkové skupiny osmnáct až pětatřicet let nejprve dlouho se svým partnerem chodili, než se s ním vyspali. Pokud před svatbou vůbec. Jenže současná generace mladých dospělých to dělá naopak. Hned na prvním rande skočí do postele. Vyspí se s několika lidmi a teprve potom s některým z nich začne chodit. Na základě sexuální přitažlivosti a souladu.

Osmačtyřicet procent mileniálů se nejdříve s někým vyspí, než s ním začne randit. A sedmapadesát procent této věkové skupiny se cítí osaměle. Většina používá k seznamování aplikace v mobilu, které podporují promiskuitu.

„Téměř třetina mladých lidí považuje sex za naprosto nejdůležitější vlastnost, která rozhodne o tom, zda s někým začnou randit, či naopak vůbec vztahu šanci nedají,“ odhalují výsledky průzkumu mezi 5,5 tisíci uživatelů seznamky Match.com.

U mužů je přitom skvělý sex třikrát častěji důvodem se zamilovat a začít s ženou vztah. A dvakrát častěji si pomocí sexu hledají dlouhodobý vztah.

Paradoxně lidé do pětatřiceti let cítí povinnost vstoupit do manželství o 177 procent víc, než cítili jejich rodiče a prarodiče v jejich věku. Polovina mladé generace vnímá jako smysl života rodinu a děti, polovina chce vyhovět přání rodičů, že budou mít partnera a potomky.

„Nesouloží jen kvůli sexu jako takovému. Dělají to, aby poznali druhého, aby zjistili, jestli s ním chtějí trávit čas a věnovat mu svou energii,“ tvrdí doktorka Helen Fisherová, spoluautorka výzkumu.

Sex na prvním rande?

Zajímavé ale je, že stejná seznamka provedla nedávno podobný výzkum. Zaměřila se v něm na problematiku sexu na první schůzce a především na otázku, zda jej muži opravdu očekávají. A výsledky tohle klišé rozhodně nepotvrdily!

Navzdory všeobecnému názoru, že muži sex na prvním očekávají a žena v jejích očích klesne, pokud k milování nesvolí, počítá se sexem při první schůzce jen 6 % mužů!

Ovšem – jak autoři průzkumu dodávají – neznamená to, že by je taková „náklonnost“ ze strany žen nepotěšila.

Více než 50 % oslovených (a to mužů i žen) považuje rande za povedené, pokud je ukončeno polibkem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

30 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:47
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat