8 zajímavostí o jeho chloubě. A tohle jste věděla?

Ačkoli některá tajemství mužské pýchy už nás naučila učebnice anatomie na základní škole a od té doby jsme se s informacemi o penisu setkávaly docela pravidelně (a o něco dobrovolněji než ve škole), stejně ještě existuje spousta věcí, které o něm nevíme.

Tak například tušila jste, že…

…lidský penis je vlastně pořádný kousek?

Tedy v porovnání s ostatními primáty. Mužský penis ten zvířecí předežene nejen velikostí jako takovou, ale i poměrem k tělu. Je dobré vědět, že si užijeme o něco víc než naše zvířecí příbuzné, co říkáte?

…jen asi 6 % mužů potřebuje kondom nadměrné velikosti?

Ačkoli spousta mužů by si přála nakupovat kondomy XL, drtivá většina by měla sáhnout po „běžné“ velikosti. Nejde jen o to, že předstírat o několik centimetrů navíc je trochu trapas (pravda stejně vyjde najevo), ale hlavně může nevhodně zvolený kondom přispět k překvapivému těhotenství.

…existují dva typy penisu?

Přibližně u 80 % mužů dojde k výraznému zvětšení délky i šířky penisu během vzrušení. Zbývajících 20 % se může pochlubit penisem, který je poměrně rozměrný již v „klidovém“ stavu a v erekci už příliš nenabyde.

…někteří muži mají hned dva penisy?

Na světě je asi stovka mužů, kteří se s touto vadou narodili. Většinou je u nich plně funkční pouze jeden z penisů (druhý nebývá ani plně vyvinutý).

…kouření může penis zmenšit?

Podle výzkumů dokonce až o 1 centimetr! Může za to poškození cév, které do penisu přivádějí krev a přispívají k erekci. V důsledku kouření dochází k jejich kalcifikaci, takže neodvádějí svou práci – a velikost erekce značně utrpí (ruku na srdce, někdy je i pár milimetrů už sakra rozdíl).

…erekce ve spánku znamená vlastně „údržbu penisu“?

Proč mají muži erekci ve spánku? Na vině je jejich mozek, který se tak stará o to, aby penis zůstal ve formě. Pokud totiž nedochází k pravidelné erekci, mohlo by se stát, že se zhorší jeho funkce. A tomu se mozek snaží samozřejmě zabránit.

…na erekci je potřeba víc než deci krve?

Jak už jsme říkali, na erekci mají vliv hlavně cévy, které do penisu přivádějí krev. Pro ztopoření jí musejí dodat přibližně 130 mililitrů.

…penis se dá opravdu zlomit?

Nejde samozřejmě o frakturu jako takovou, protože penisem nevede žádná kost, ale k vážnému poranění, jež se označuje jako zlomenina penisu, dojít může. Nejčastěji při pořádně divokém sexu. V takovém případě je nutné urychleně vyhledat lékařskou pomoc, aby si muž neodnesl nepříjemné následky.






Celkem 10 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat