Stud či špatná komunikace. Co dalšího z nás dělá špatné milenky?

Každou z nás občas přepadnou myšlenky týkající se toho, jak si vlastně vedeme při milování s partnerem. Dá se vůbec poznat, zda jsme skvělé milenky, nebo bychom na svých schopnostech měly zapracovat? Naši partneři nám obvykle nic moc neprozradí, ale z určitých „znamení“ to můžeme poznat i samy.

Co nám klade v cestě za dokonalým sexuálním štěstím překážky?

Vlastně nás „to“ moc nebaví

Buďte k sobě zcela upřímná – je pro vás milování zábavou, relaxem, potěšením, nebo povinností, do které se necháte vmanévrovat jen proto, aby měl partner radost? Pokud se přikláníte spíše k variantě druhé, je dost pravděpodobné, že si je toho váš partner vědom. Předstírat rozkoš a nadšení při něčem, co ve vás takové pocity nevyvolává, by dalo práci i oscarové herečce.

Cítíme rozpaky

Je až s podivem, kolik žen se vlastně stydí za to, že jsou sexuálními bytostmi, že cítí touhu a rozkoš, že mají sex rády. Dost často si takové pocity neseme z dětství, kdy bylo téma sexu ještě poměrně tabuizované, a tak řada žen vyrostla s pocitem, že sex je něco, co by se mělo dělat jen z povinnosti. Tento rozpor mezi tím, co cítíme, a tím, co si myslíme, že je správné a co není, nám příliš potěšení z milování nezaručí (a upřímně – našemu partnerovi také ne).

Stydíme se za své tělo

Když se podíváte do zrcadla, co vidíte? Přitažlivou ženu, která sice může mít nějakou tu chybku, ale po které muži touží, nebo ženu, jež si všímá jen svých nedostatků a při představě, že ji partner vidí nahou, propadá zoufalství? Pokud trpíte nízkým sebevědomím kvůli svému tělu, při sexu se tak nedokážete uvolnit a o rozkoši si můžete nechat jen zdát. Mimochodem, dost často to vycítí i muži.

Jde nám jen o vlastní rozkoš

Není vůbec nic špatného na tom, pokud se v posteli zajímáte i o své potěšení. Ovšem pokud při tom zapomenete, že máte po boku partnera, který by si také rád připadal být něčím víc než jen nástrojem vaší rozkoše, pak si zahráváte s ohněm. Nikdo nestojí o sobeckou milenku či sobeckého milence (jen si představte, že by se tak choval váš partner – nic moc pěkného, co říkáte).

Neumíme o sexu mluvit

Ano, i milování je založeno na komunikaci. Co baví nás, po čem toužíme… Muži nejsou jasnovidci. Ostatně my také ne. A tak, abychom si navzájem zajistili v posteli maximum rozkoše a radosti, musíme spolu umět otevřeně komunikovat. A co je stejně důležité – také si vzájemně naslouchat!






Celkem 7 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat