Co se s vaším tělem děje při sexu?

Ačkoli by to člověka nemuselo napadnout, do milování nejsou zapojeny jen „strategické orgány“, ale prakticky celé tělo. Co se s ním děje, když se oddáváme této úžasné aktivitě?

Mozek v plné polní

Sex začíná v hlavě. A náš mozek je po celou dobu milování plně zaměstnán! Řídí totiž produkci hormonů, jež nám zaručí všechny ty skvělé pocity, které během sexu prožíváme. Testosteron, estrogen, progesteron, ale také adrenalin, oxytocin a endorfiny. A to je velmi silný a opojný koktejl.

Srdce jako o závod

Fyzická aktivita, kterou během sexu vyvíjíme, plus vzrušení, jež cítíme, nám pořádně rozpumpuje krev. A to znamená, že naše srdce buší jako o závod a pumpuje tuto životodárnou tekutinu do celého těla s pořádnou intenzitou. Není divu, že je sex přirovnáván ke sportu (jen je o něco zábavnější, co si budeme namlouvat).

Hořící tváře

Když se po milování podíváte do zrcadla, vidíte ženu/muže se zdravou barvou ve tvářích. To je způsobeno rozšířením cév, k němuž během sexu dochází, a tak se náš obličej pěkně prokrví a zčervená. A upřímně řečeno, tahle barva nám náramně sluší!

Svaly v tenzi

Především při orgasmu dochází ke stahování a uvolňování svalů nejen pánevního dna, ale také některých dalších svalových skupin (nejčastěji na dolních končetinách). Vlastně je milování takovým příjemným posilováním některých problematických partií.

Krev na správných místech

Při sexu (a především při dráždění) dochází k prokrvení pohlavních orgánů – a to nejen u mužů, ale také u žen. Vedle zvlhčení pochvy jsou prokrvené stydké pysky a klitoris jasným znakem vzrušení. Kromě toho pořádné prokrvení zvyšuje citlivost, a tak si laskání intimních partií pořádně užíváme.

Ňadra připravena

Ostatně tváře nebo intimní partie nejsou jedinými částmi těla, do nichž při milování proudí spousta krve a činí je citlivějšími. Naše prsa jsou na tom obdobně. Můžete mít dokonce pocit, jako by vám během milování natékala. Dobrá zpráva pro majitelky menších ňader – na chvíli dojde k jejich zvětšení!






Celkem 8 komentářů

deeana
15.04.2017
Hanyna
09.04.2017
kattkaa
09.04.2017
vivi11
08.04.2017

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat