Sex po porodu? S těmito 7 změnami musíte počítat

Jako by nestačilo, že se vám s příchodem miminka obrátil vzhůru nohama celý život. Zvykáte si na novou roli, nový „rozvrh“, bojujete s únavou, hormonálními výkyvy… A teď se ještě přidá sex. I když už vám lékaři dali zelenou a vy i partner se na první milování po dlouhé době těšíte, je jasné, že ne všechno bude jako dřív.

S čím je třeba při sexu po porodu počítat?

1. Některé triky už nezabírají

V rámci předehry vás vždy vzrušovalo, když vám partner laskal ňadra, když na váš klitoris použil nějakého vibrujícího pomocníka, když vás dráždil prsty… Jenže najednou jsou vám tyto „praktiky“ nějak nepříjemné. Aby ne! Prsa jsou rozbolavěná kojením, pochva je extrémně citlivá… Budete muset najít jinou podobu předehry. Ale nebojte, najdete!

2. Lubrikační gel je nutnost

I když jste ho nikdy předtím nepotřebovala, po porodu se stane vaším spojencem. Kvůli hormonálním změnám, jimiž vaše tělo prochází, se může stát, že nedojde k dostatečnému zvlhčení pochvy a styk se může proměnit v nepříjemnou (a občas i bolestivou) záležitost. Naštěstí existuje jednoduché řešení – lubrikant!

3. Experimenty odloženy na neurčito

Hned při prvním milování experimentovat s polohami? To asi nepůjde… Vaším přítelem se stane na nějakou dobu starý dobrý misionář. Pro vaše porodem zkoušené tělo je to totiž polohou nejpohodlnější.

4. Můžete se cítit i moc těsná

Bojíte se, že je vaše pochva po porodu přeci jen povolenější, takže si vy ani partner proniknutí tak docela neužijete? Pak vězte, že některé ženy zažívají po porodu i opačný problém. Tedy že má jejich partner problém proniknout do nich kvůli přílišné těsnosti pochvy. Oba problémy jsou zcela normální a po nějakém čase se vše vrátí do normálu (mimochodem, i tady vám pomůže víc lubrikačního gelu).

5. Nepřestanete být mámou

Je to zvláštní – sexem přišlo naše dítě na svět, a tak je jasné, že není nic přirozenějšího, než se pomilovat. Ale i tak budete mít chvílemi pocit, že děláte něco, co se vlastně nemá. Vždyť teď jste máma! Pokud vás takové pocity přepadnou, hned je pusťte z hlavy. Pořád jste žena a partnerka, i když vaše hormony tyto dvě role na nějakou dobu třeba potlačily.

6. Budete se muset vyrovnat s vlastním tělem

Mozek je vážně zákeřný orgán. Ano, víme, že se po porodu naše tělo nejspíš ještě nevrátilo do své „původní“ podoby, ale většinou si z toho nic neděláme, je to přece přirozené. Ovšem náš milý mozek nám to připomene právě v okamžiku, kdy se chystáme pomilovat s partnerem. A vyrojí se pochybnosti. Bude se mu mé tělo líbit? Přitahuji ho ještě vůbec? Užije si se mnou milování? Pamatujte – na tyto a podobné otázky je jednoduchá odpověď: ano!

7. Zapomenutý orgasmus

Není třeba si nic předstírat – je dost dobře možné, že během prvního poporodního milování nedosáhnete orgasmu. Ať už vám bude sabotovat vyvrcholení tělo (nepříjemné pocity při styku, nedostatečné zvlhčení apod.) nebo mozek (nepláče miminko?, líbím se partnerovi?), pamatujte, že je jen otázkou času – a nikterak dlouhého –, než se vše vrátí zase do starých kolejí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat