Cukr a bílá mouka jsou největšími zabijáky libida

Skutečnými zabijáky erekce a libida jsou nedostatek pohybu, kouření a nadměrná konzumace alkoholu. Přestože muži sportují, nekouří a pijí střídmě, můžou mít problémy s erekcí. A to jednoduše proto, že se nevyhýbají ve stravě oblíbeným smaženým pokrmům, bílé mouce a bílé rýži nebo cukru. Tato trojice je přitom spolehlivým zabijákem erekce a libida.

Smažená jídla jsou bohatá na transtuky, které pustoší cévy a u mužů se to nejprve projeví většinou právě mezi nohama. Přestanou mít kvalitní erekci. Krom transtuků ze smažených jídel působí zhoubně také „bílé“ polysacharidy – tedy ty z bílé mouky (bílého pečiva) a bílé rýže. A to jednoduše proto, že se rychle metabolizují na glukózu, zvyšují její hladinu v krvi a vyvolávají metabolický syndrom. Ten zase vede k obezitě a poruše erekce.

Podobně jako rafinované polysacharidy působí zhoubně na metabolismus a cévy také nadměrný příjem sacharózy a fruktózy, většinou ze slazených nápojů a cukrovinek.

„Kouření samozřejmě působí negativně přímo na mužskou sexualitu, ale málo se hovoří o účincích stravy, která bývá daleko větším problémem u široké populace,“ tvrdí doktor Panayiotis M. Zavos, kypersko-americký expert na plodnost a reprodukci.

Prevencí poruch erekce – která tedy není způsobena psychologicky a nadměrným stresem – je dostatečný příjem syrové zeleniny a ovoce, celozrnných obilovin, semen, ořechů, olivového oleje, ryb a mořských plodů. K tomu dostatečný přísun čisté vody, vyhýbání se alkoholu a cigaretám a pravidelné cvičení několikrát týdně.

Vrátí se nejen libido

Že si stále nedovedete představit, jak se zbavit cukru a sladkostí? Máte pocit, že účinky takového rozhodnutí na vaše tělo přece nemohou být tak znatelné? Omyl! Vyřadíte-li cukr, dojde ve vašem organismu k řadě změn!

Silné srdce

Jak souvisí přidaný cukr se srdcem? Víc, než si myslíte. Zvyšuje totiž krevní tlak, ale také negativně ovlivňuje hladinu cholesterolu. A to jsou aspekty, jež našemu srdci opravdu neprospívají.

Krásná a zdravá pleť

Pokud vás trápí pokožka s nepříjemnými pupínky, ačkoli pubertě už jste dávno odrostli, může za tím být právě nadbytek přidaného cukru. Ten totiž mimo jiné podporuje zánětlivé procesy v těle a tím pádem i vznik pupínků.

Konec výkuvům nálad

Samozřejmě, každý má občas špatnou náladu, na tom není nic nenormálního. A když se rozloučíte s cukrem, nějakou dobu si nebudete zpívat (zvlášť pokud jste například byli zvyklí zahánět splíny čokoládou), ale po čase zjistíte, že výkyvy nálad slábnou, nepociťujete tolik úzkost a strach a tak nějak se vám „lépe dýchá“ (vědecky byla tato změna potvrzena především u žen).

Sladký spánek

Konzumace přidaného cukru kromě jiného způsobuje i výkyvy v přívalech energie (chce se vám spát, když máte být nejvýkonnější, a naopak v noci koukáte do stropu, protože spánek ne a ne přijít). Když se cukru vzdáte a necháte věcem přirozený průběh, budete zase spát v noci jako nemluvňata a pro útlum energie přes den budete mít jasný důvod (např. fyzickou únavu apod.).

Pro lepší paměť

Lovíte často v paměti jména kolegů, nejste schopni si zapamatovat, co jste to chtěli nakoupit? Možná za to může přemíra cukru. Jedna ze studií totiž ukázala, že cukr dokáže narušovat komunikaci mezi mozkovými buňkami a zhoršuje naše schopnosti pamatovat si či soustředit se.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat