Jaký je ideální počet sexuálních partnerů?

11.05.2017 | Sex a vztahy

Muži i ženy považují dvanáct za ideální počet sexuálních partnerů před nalezením toho pravého. Přesně tolik by prý měl mít člověk, který má dostatečně pozitivní vztah k sexu, ale zároveň ještě není příliš promiskuitní. Do deseti partnerů mají lidé konzervativní, nad devatenáct ale příliš promiskuitní a je lépe se jim vyhnout.

Číslo vychází z průzkumu mezi uživateli seznamky Illicit Encounters. Jenže tuto internetovou základnu využívají zadaní lidé, kteří hledají milence a milenky za zády stálých partnerů. Číslo dvanáct je tak ideálním z pohledu někoho, kdo zrovna nevěří na monogamii. Přesto se i tito lidé shodnou na tom, že všeho moc škodí. A jako „příliš mnoho“ považují devatenáct a více partnerů.

Dvanáct je podle většiny dotázaných považováno za projev sexuální zvídavosti, liberálnosti a volnomyšlenkářství. Nízký počet partnerů si sexuálně zaměření lidé spojují s nezkušeností, příliš vysoký z neschopností ukojit se a sobectvím.

Počet partnerů u protějšku chce znát polovina mužů a žen.

„Muži jsou trochu méně sebevědomí, když dojde na soutěživost. Chtějí být vnímáni jako největší a nejlepší, ať už to pramení z jejich potřeby ukojit partnerku nebo si masírovat vlastní ego. Ženy si na druhou stranu umějí lépe užít přítomný okamžik,“ míní majitel seznamky Christian Grant.

Více milenců, méně rozvodů?

Se zajímavými výsledky přišla před nedávnem práce autorů z University of Utah. Ta se zaměřila na vztah počtu sexuálních partnerů před manželstvím a "výdrží" manželství. Na co slovutní vědci přišli?

Konzervativní morálkou ovlivnění psychologové se snažili v minulosti tvrdit, že promiskuitní ženy, které vystřídají před svatbou více sexuálních partnerů, se častěji rozvádějí. Jenže opak je pravdou. Současné výzkumy naopak dokazují, že mnohem častěji se rozvádějí ženy, které si před svatbou neužijí i s jinými muži.

Tak jako se vyvíjí společnost, proměňuje se také kvalita a povaha lidských vztahů. A tak ženy, které si užijí, tedy střídmě, se rozvádějí méně než ty, které si neužijí vůbec. Na druhou stranu extrémně promiskuitní ženy se rozvádějí rovněž častěji.

Podle sociologů z University of Utah se nejméně rozvádějí ženy, které mají před svatbou tři až devět sexuálních partnerů. Ty, které mají dva a méně či deset a více partnerů se rozvádějí naopak více.

Ve zkratce řečeno, pokud máte mít srovnání pro budoucího manžela, je lepší mít více než jedno srovnání,“ tvrdí autoři z University of Utah.






Celkem 8 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat