Zdraví, pracující lidé mají více sexu a vydělávají víc

30.05.2017 | Sex a vztahy

Zdraví, pracující lidé vydělávající více a mají více sexu. Takoví lidé jsou také mnohem spokojenější se svým životem a pracují efektivněji. Pro zaměstnavatele a společnost je tedy klíčové, aby dbali na zdraví pracujících a podporovali je v dobrém životním stylu. Kvalitní sexuální život vede ke spokojenosti, která zase vede k lepšímu pracovnímu nasazení, což se odrazí v lepším výdělku a nakonec opět ve vyšší spokojenosti a kvalitnějším sexuálním životě.

Vyplývá to z výzkumu vědců z Cambridge.

Zdraví – sex – peníze

Doktor Nick Drydakis z Anglia Ruskin University sledoval vliv sexuálního života člověka na výši výdělků. A prokázal, že čím častěji člověk sex má, tím vydělává více a je spokojenější se svým životem. Jenže vše má jeden háček, celý tento pozitivní kruh vzájemného ovlivňování stojí na zdraví. To je hlavním pilířem, který může být snadno nabourán nemocí či potížemi.

Lidé se zdravotním postižením a chronickým onemocněním souloží o třináct procent méně. Negativně na sexuální život působí choroby srdce a cév, užívání léků, rakovina, revma, psychické potíže a diabetes.

Lidé mající v průměru sex dvakrát až třikrát týdně vydělávají zhruba o 4,5 procenta více než ti, kdo mají sex méně často.

Důležitý pilíř

„Je nezbytné pochopit a odhalit faktory, které můžou pozitivně či negativně ovlivnit sexuální život, zdraví a také výši výdělků,“ vysvětluje doktor Drydakis.

Sexualita je jedním z pilířů celkové pohody a spokojenosti člověka.

„Už Maslow ve své Teorii o hierarchii potřeb prokázal, že šťastnější a spokojenější lidé jsou produktivnější a úspěšnější v práci a to se pozitivně podepíše na jejich výdělcích. Teorie shrnuje, že lidé potřebují lásku a být milováni, sexuálně a nesexuálně… Pokud tyto elementy chybějí, lidé jsou náchylní k pocitu osamění, úzkosti a depresím, to vše zase ovlivňuje jejich pracovní život,“ dodává doktor Drydakis z Cambridge.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:44
139 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:42

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat