Na dovolené se milujeme až pětkrát častěji než doma

19.05.2017 | Sex a vztahy

Začíná čas dovolených a výletů a také období, kdy se lidé nejméně rozcházejí a rozvádějí. Proč? Netráví tolik času doma a na svých cestách daleko víc souloží. Vyplývá to z nového průzkumu, podle něhož na se dovolené páry milují až pětkrát častěji než doma. Pokud tedy jejich vztah nemá už před odjezdem vážné problémy a dvojice umí nechat všechny starosti a pracovní povinnosti doma.

Jestliže se dvojice vydá na dovolenou na pokraji rozchodu, může být několik dní volna ve společnosti toho druhého poslední kapkou. Partneři jsou totiž najednou spolu celý den, což v běžném pracovním dni nebývá zvykem. A pokud si lezou na nervy a nemohou se vystát, konfliktů mezi nimi přibývá a po návratu domů se odhodlají k rozchodu či rozvodu. Nicméně pro většinu párů to naštěstí neplatí. Vyplývá to z průzkumu společnosti Jetcost, která vyzpovídala 2 300 Britů. Šest z deseti dotázaných přiznalo, že dovolená je časem sexu, kdy s partnerem mnohem víc souloží. A sedm z deseti věří, že dovolená vždy vztah posílí a dodá mu novou energii.

Sexualitu na dovolené posiluje několik faktorů. Jednak je to období bez stresu z práce a každodenních povinností, ženy si většinou užívají také to, že se nemusejí o nic starat – včetně úklidu a vaření – muži se uvolní alkoholem a pořádně vyspí. Výsledkem je, že obě pohlaví mají větší chuť na sex.

Z průzkumu vyplývá, že dovolená posiluje sexualitu páru pěti způsoby. Především si dvojice užívá víc přítomnosti partnera bez vnějších vlivů – práce, starosti, rodina – ale dovolená je také obdobím, kdy se partneři více dotýkají, společně sprchují a také tulí v posteli. Během dovolené dvojice rovněž častěji přistupují ke kompromisu, mají společné zážitky a vytvářejí si společné vzpomínky pro budoucí dny a více spolu hovoří a často otevřeněji komunikují.

Pozor na hádky

Ovšem jak se zdá, není všechno tak růžové, jak se na první pohled zdá. Jiné průzkumy totiž ukázaly, že dovolená umí být pro vztah i pořádnou zkouškou. Tak například podle jednoho se každý desátý pár po letní dovolené rozvede. A pro necelou pětinu je dovolená stresující, protože musí trávit příliš času se svým protějškem.

A čtyři z deseti dvojic se během dovolené pohádají, čtvrtina už během prvního dne. Vyplývá to z průzkumu společnosti Holiday Autos, která vyzpovídala dva tisíce turistů na dovolené. Páry se podle průzkumu nejčastěji hádají na dovolené za volantem, kdy brázdí na čtyřech kolech neznámý kraj a musejí téměř denně řídit.

Nejčastější příčinou hádky je ponorková nemoc, kdy dva lidé, kteří spolu přes rok netráví čas nonstop, najednou musejí zvládnout několik dní po sobě. První hádka většinou nastává kvůli přenášení či vynášení zavazadel. Při řízení se dvojice nejčastěji začne hádat kvůli špatné navigaci a hledání cesty.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat