Vstup přísně zakázán. Co nepatří do blízkosti intimních partií

Ačkoli všechny víme, že naše intimní partie zaslouží spoustu péče a ohledů, gynekologové by mohli vyprávět, s čím vším se během své praxe již setkali. Občas se totiž zdá jako dobrý nápad nahradit partnera či erotickou hračku něčím „exotičtějším“, ovšem to může mít neblahé následky.

Jaké věci by se v blízkosti naší pochvy (nedej bože v ní) neměly vyskytovat?

Mýdlo

Ano, čistota je v péči o intimní partie důležitá, ale obyčejná mýdla příliš vysušují a mohou narušit přirozené prostředí, které v pochvě je. Můžeme pak pociťovat nejen nepříjemné pálení a svědění, ale otevřeme také brány pro nejrůznější infekce.

Ovoce a zelenina

Jasně, banány, mrkve nebo třeba okurky a některé cukety přímo svádějí svým tvarem či rozměry k nějaké té zábavě. Ale raději si nechte zajít chuť (i když v tom pornofilmu to vypadalo jako dobrý nápad). Nečistoty a řada bakterií, které se na povrchu plodů vyskytují, mohou být základem pro velmi nepříjemný a nebezpečný zánět.

Jídlo

Všechny možné experimenty s čokoládou nebo šlehačkou a spol. by měly být jasně vymezeny na jiné části těla, než jsou naše intimní partie. Taková kvasinková infekce jen proto, že se váš partner rozhodl slízávat sladkou dobrotu z vašeho klína, za to vážně nestojí (zvlášť když to jde i bez čokolády, že…).

Barva na vlasy

Trend obarvených chloupků v intimní oblasti už dorazil i k nám (i když příliš se naštěstí nerozšířil). Nicméně pokud byste se rozhodla zpestřit si klín nějakým netradičním odstínem, určitě k tomu nepoužívejte barvu na vlasy! Chemikálie, jež obsahuje, by se v blízkosti pochvy neměly vyskytovat! Pamatujte, že tyto partie jsou mnohem citlivější než například pokožka hlavy…

Lahve, tužky a spol.

Co mají tyto předměty společného? Že mohou nadělat pořádnou paseku. Rozbité sklo nebo ostrý hrot tužky (či pletací jehlice – ano, i s tím se už lékaři setkali) do pochvy zkrátka nepatří. Nepříjemná zranění mohou skončit závažnými následky.

Špinavý toaletní papír

A na závěr jedna samozřejmost, kterou bychom měly jako maminky učit své dcery hned odmalička (a stejně to spousta z nás dospělých dělá dodnes špatně). Utírání toaletní papírem by mělo probíhat směrem zepředu dozadu. Nikdy naopak! To aby se bakterie z oblasti análního otvoru nedostaly do pochvy a nezpůsobily vážnou infekci.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat