Kolik žen dokáže vyvrcholit během sexu opakovaně?

16.04.2017 | Sex a vztahy

Ačkoli se o ženách v souvislosti s orgasmy píše spíš kvůli tomu, že mají problém vyvrcholení dosahovat, jsou to právě ženy, které si během soulože můžou užívat více než jedno slastné vyvrcholení. Dvě procenta mladých žen jsou schopna dosahovat orgasmu i dvacetkrát za noc. A semdesát procent dívek a žen má orgasmus více než jednou během sexuálního kontaktu s partnerem či partnerkou.

Britští lékaři doktor David Delvin a doktorka Christine Webberová se zabývají mediální popularizací medicíny. Provedli průzkum mezi 1 250 ženami ve věku dvacet až čtyřiadvacet roků a zjistili, že orgasmus u této věkové skupiny není takový problém, jak se často uvádí. Sedm z deseti dotázaných tvrdilo, že vyvrcholí nejednou během jediné soulože.

Nicméně čtyři z pěti dotázaných také přiznaly, že orgasmu nedosáhnou pouhou penetrací penisu do vaginy a musejí si při sexu stimulovat klitoris.

„Věděli jsme, že velký počet žen má problémy a úzkosti kvůli orgasmu. Mnoho mužů a žen včetně lékařů stále věří mýtu, že všechny ženy musejí vyvrcholit z penetrace penisem, který proniká dovnitř vaginy a ven. Tento pohled je podporován tím, jak je sex zobrazován v populární kultuře včetně pornografie, filmů, romantických seriálů a televizně obecně... Stejně tak spousta mužů věří, že k dosažení orgasmu u ženy je zapotřebí opakovaně do ní pronikat a přirážet náležitě,“ uvedla doktorka Webberová v rozhovoru pro deník The Mail.

Ženské vyvrcholení jako odměna pro muže

Ačkoli ve společnosti stále ještě koluje mýtus, že mužům jde při sexu jen o jejich vlastní uspokojení, odborníci i samotní zástupci silnějšího pohlaví se shodují, že tomu tak vůbec není. Partnerčin orgasmus je totiž pro muže také velmi důležitý! Proč?

Odměna za "práci"

Vaše vyvrcholení je pro muže jednak potvrzení toho, že se vám milování s ním líbilo, jednak jakousi pomyslnou odměnou za „dobře odvedenou práci“.

Důkaz blízkosti

Společně prožitý orgasmus (a nemusí k němu dojít nutně ve stejném okamžiku) je jedním z nejintimnějších zážitků mezi partnery. A nemyslete, že takovéto intimní spojení si užíváme jen my ženy – pro muže je stejně důležité!

Ztráta kontroly

Orgasmus je okamžikem, kdy nad sebou přestáváme mít kontrolu, kdy nás zcela ovládnou emoce a pudy. A to je velmi vzácná chvíle. Chvíle, kterou si muži umějí náležitě vychutnat (a upřímně, naopak to funguje také, že).

Dokonalý hlas

S onou ztrátou kontroly nad sebou souvisí ještě jedna věc – přestaneme-li se ovládat a jediné, na co se soustředíme, je naše rozkoš během orgasmu, dostane náš hlas nové zabarvení, výšku, intenzitu. Zkrátka své vyvrcholení doprovázíme zvuky, které muže pořádně vzrušují.

Jsme v tom spolu

Zdaleka není pravdou, že mužům jde v první řadě o vlastní uspokojení. Většině jde v první řadě o to, aby se nám milování s nimi líbilo. A jaký lepší důkaz než orgasmus bychom jim mohly nabídnout?






Celkem 8 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat