Častější sex vám zlepší i vztah

07.06.2017 | Sex a vztahy

Řada odborníků z různých částí světa přišla s tvrzením, že páry souložící častěji, jsou ty nejpevnější. Vědci ze Švýcarska a Kanady souhlasí a dodávají, že pravidelný a častý sex v trvalém vztahu totiž posiluje vzájemné city a úctu a podporuje partnery k častější konverzaci.

Ví se přitom, že právě na schopnosti partnerů účinně komunikovat, chovat k sobě vzájemnou úctu a projevovat si city stojí vztah podobně jako mohutná stavba na betonových pilířích.

„Sex vás učiní šťastnějším, zvýší hladinu endorfinů a vyloučí více dopaminu a oxytocinu v mozku. Pokud máte sex s partnerem, oba dva jste pak šťastnější a cítíte větší blízkost a náklonnost k němu. Sex je nejlepší způsob, jak se intimně přiblížit k partnerovi a tuto intimitu prohloubit. Zvláště pokud o tom před ním i po něm dokážete mluvit,“ tvrdí doktorka Amanda Pasciuccová.

Sex podporuje také projevování si citů jak slovně, tak neverbálně doteky a gesty. Partneři, kteří od protějšku dostávají nejvíce citů a něžnosti, jsou nejspokojenější se svým životem.

Vědci z kanadského Yorku a švýcarského Lausanne tak doporučují sexualitu jako nejlepší prostředek pro posilování vztahu. Sex je totiž navíc velmi prospěšný i pro zdraví jedince.

Nejde jen o orgasmus

Fyzicky nejpříjemnějším stavem je bezesporu orgasmus. Sílu sexuálního vyvrcholení lze jen stěží přirovnat k jinému prožitku. Ale není to právě orgasmus sám, co může za psychologické výhody pohlavního styku. Sex činí partnery šťastnějšími nikoli kvůli slasti, ale kvůli mazlení po skončení soulože.

Vyplývá to z dalšího rozsáhlého výzkumu kanadských a švýcarských psychologů, které zajímalo, který aspekt sexu mezi dvěma osobami má největší vliv na pocity štěstí.

Navíc z tito vědci tvrdí, že lidé, kteří souloží sedmkrát týdně, nejsou šťastnější než ti, kteří si to rozdají jen jednou týdně. Pokud se po tomto sexu kvalitně pomazlí a hladí se a objímají, je to dost silný impulz pro navození dlouhodobého pocitu štěstí. Naopak každodenní orgasmus bez citů stejný účinek nemá.

Čím více je ve vztahu vzájemných citů a čím více se tyto promítají do sexu, tím jsou partneři šťastnější. A frekvence dosažení orgasmu pak má na pocit štěstí už jen malý vliv.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat