Pošlete mu sexy zprávu či fotku. Zlepšíte tím váš vztah

21.06.2017 | Sex a vztahy

Jen málokdo v dnešní době nepoužívá komunikační prostředky chytrých telefonů a internetu k vyjadřování sexuálních návrhů. Těmi nevyžádanými zprávami s erotickým obsahem můžeme obtěžovat, neplatí to ale v partnerství. U většiny lidí totiž podobné zprávy od partnera zvyšují uspokojení se sexuálním životem ve vztahu.

A neplatí to jen u mužů. Z průzkumu u dvou tisíc dospělých vyplývá, že šedesát procent žen hodnotí svůj sexuální život pozitivněji, když dostává od partnera pravidelně a často erotické zprávy.

„Erotické zprávy zvyšují hladinu různých hormonů, které stimulují sexuální energii a zvyšují intenzitu sexuálního styku. To je jednoduše tím, že největším sexuálním orgánem člověka je jeho mozek,“ vysvětluje britský psycholog Paul Hokemeyer v rozhovoru pro deník The Star.

Z průzkumu také vyplývá, že muži nejčastěji posílají fotku svého penisu, zatímco ženy snímek svého poprsí.

Sex díky mobilu?

Osm z deseti dospělých, kteří mají partnera či milence, se věnují tzv. sextingu. Tvrdí to doktorka Emily Stask z Drexelovy univerzity v Pensylvánii. Její závěry vyplývají z analýzy chování 870 osob z USA ve věku osmnáct až dvaaosmdesát let. Sexting, posílání erotických zprávy prostřednictvím telefonu, provozovalo v uplynulém roce aspoň jednou více než osm z deseti dotázaných.

„Osmaosmdesát procent dotazovaných uvedlo, že někdy v životě provozovalo sexting a dvaaosmdesát procent minimálně v posledním roce,“ tvrdí Emily Stask.

Nejčastěji lidé provozují sexting jako formu sexuálních her v páru – pětasedmdesát procent – a také jako způsob erotického dráždění ve vztahu založeném pouze na sexu – třiačtyřicet procent. Nejméně osob provozovalo sexting s náhodnými známostmi.

„Krom toho jsme zjistili, že nejvíce se sextingu věnovali lidé, kteří byli se svým sexuálním životem nejvíce spokojeni, hlavně ti ve vztahu. Naopak nezadaní měli nejnižší skóre s ohledem na spokojenost se svým sexuálním životem. Mezi vztahem, sextingem a spokojeností se sexem a vztahem tedy existuje silná souvislost,“ dodala.






Celkem 5 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:56
5 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:49
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat