Nejšťastnější lidé mají sex jen jednou týdně

25.01.2021 | Sex a vztahy

Spokojený život a životní štěstí jde ruku v ruce se sexuální aktivitou. Nespočte výzkumů napříč světem přišlo se stejným závěrem - lidé souložící pravidelně a často jsou šťastnější. Jenže co je pro někoho často, to může být pro druhého málo. Jak to tedy vlastně je?

Když totiž u sledovaných osob nejdříve prověřili celkovou spokojenost se životem a pocity štěstí, vztáhli je pak k frekvenci pohlavních styků. A vyšlo najevo, že nejšťastnější a nejspokojenější lidé souloží jen jedenkrát týdně. Je však nutné si uvědomit, že studie se opírá o průměrného Američana a ne všude na světě tomu bude shodně.

Studii zabývající se 30 645 osobami publikoval odborný časopis Social Psychological and Personality Science.

Z podobného výzkumu společnosti Yellow Octopus přitom nedávno vyplynulo, že každý jedenáctý dospělý má sex na pracovišti.

Kdy to bude nejlepší?

Pokud se zeptá člověk pětadvacetiletého, kdy má člověk nejlepší sex života, nemůže odpovědět jinak, než že to bylo někdy v období do pětadvaceti. Když se ale zeptáte osob, které jsou už ve fázi stárnutí a pomalého útlumu, bude jejich odpověď věrohodnější.

A pokud se někteří třicátníci bojí věku mezi čtyřicátým a padesátým rokem života, pak by jejich úzkost mohl utlumit fakt, že je čeká nejlepší sex života. Podle osob starších šedesáti let mají lidé největší požitek z milování v období kolem šestačtyřiceti.

Vyplývá to z výzkumu společnosti Happify, která se záměrně ptala starších ročníků, které jsou sice ještě pohlavně aktivní, ale už je čeká jen stárnutí a pomalý útlum. Z šestadvaceti tisíc dotázaných z různých zemí Evropy se většina vyjádřila tak, že nejlepší sex má člověk kolem šestačtyřicítky.

Nejspokojenější se svým sexuálním životem jsou přitom Švýcaři, následují Španělé a Italové. Dále z průzkumu vyplývá, že jen třetina žen pravidelně dosahuje orgasmu, zatímco mezi muži je to dvojnásobek. Ženy nejvíce odrazuje od sexu stres.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat