Dvakrát více žen než mužů odpustí protějšku nevěru

07.09.2017 | Sex a vztahy

Muži jsou nevěrnější než ženy. Předurčují je k tomu evoluční mechanismy, které z nich učinily biologicky vzato rozsévače DNA. Ačkoli proti nevěře jdou zájmy potomků a partnerky či vlivy sociální, stoprocentní monogamie je u člověka velmi vzácná. A přestože muži podvádějí mnohem více než ženy, jsou to oni, kdo mají problém sexuální nevěru odpustit.

Nekompromisní nevěrníci

Vyplývá to i z průzkumu seznamky pro zadané Illicit Encounters, která zprostředkovává hledání sexuálních protějšků za zády stálých životních partnerů. Je to tedy seznamka složená z nevěrníků.

Z průzkumu mezi dvanácti sty členy vyplynulo, že sami nevěrníci neodpouštějí nevěru svému stálému partnerovi. I když se jí dopouštějí, doma chtějí mít protějšek loajální.

Z průzkumu také vyplývá, že nevěru odpustí partnerovi šedesát procent žen, ale jen osmatřicet procent mužů.

Za vším hledej děti

Důvod? Evoluční psychologové tvrdí, že za to může povaha sexuálního rozmnožování. Ženě jde především proto, aby měla pro své potomky dobrého otce. Tím se ani tak nemyslí geneticky, ale spíš spolehlivého živitele, který od ní neuteče. Nicméně mužům jako rozsévačům semene raději nějakou tu nevěru odpustí, než by přišly o zdroj obživy.

Žena totiž těhotenstvím a mateřstvím investuje velmi mnoho a riskuje život. Muži jsou v jiné situaci. Jejich rozsévání na všechny strany může být bez následků. Mohou zplodit děti, o které se nemusejí starat. Ale u potomků, na které tvrdě dřou a do nichž investují svou energii a čas, aby je vychovali, chtějí mít jistotu, že nosí jejich DNA. Proto sexuální nevěru partnerek odpouštějí mnohem méně ochotně.

„Když vaše chování nebude mít vážné důsledky, pak nebudete mít problém podlehnout svým pudům. Jinými slovy, když víte, že vám aféra projde, co vás zastaví? Bohužel tyto výsledky vysílají špatný signál mužům, kteří by toho moli začít ještě víc zneužívat,“ míní mluvčí společnosti Illicit Encounters Christian Grant.






Celkem 17 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat