Muži mají orgasmickou bolest hlavy dvakrát častěji

Sex je výborný lék na bolest. A pomáhá často také osobám s migrénami. Je dokázáno, že po sexu a kvalitním orgasmu mírný či střední záchvat migrény odeznívá. Ale orgasmus a sexuální divočení můžou vyvolat opačný problém – nepříjemnou bolest hlavy. Ta je přitom u mužů dvakrát častější než u žen.

Což nahrává teorii o jejím původu. Muži jsou při sexu energičtější a často se jejich aktivity podobají sportovnímu výkonu.

Vyčerpání z orgasmu

Stejně jako při intenzivním cvičení i při intenzivním sexu dochází k roztažení cév – což je zdravé – jenže tím se do mozku dostává více hormonů vyvolávajících bolest.

Bolest hlavy se může dostavit už před orgasmem, kdy ji vyvolá nahromaděný tlak z přílišného vzrušení a fyzické vyčerpání. Nebo se dostavuje během či krátce po orgasmu.

Jako posilování

„Vědci si nejsou jisti tím, co je kořenem této bolesti, ale teorie naznačují, že se objevuje proto, že sex je podobný intenzivnímu cvičení. Podobnou bolest můžou zažívat také jedinci, kteří zvedají extrémní zátěž a posilují s velmi těžkými činkami… Bolest hlavy při sexu – orgasmickou cefalgii – zažívá asi jedno procento dospělých,“ tvrdí doktorka Margaret Redelman z Australské sexuologické společnosti.

Časté bolesti hlavy při sexu můžou být znamením počínající choroby oběhové soustavy. A nadváha či vysoký krevní tlak riziko propuknutí této bolesti zvyšují. Riziko je také vyšší při únavě a vyčerpání, během stresující životní epizody či několikanásobném orgasmu během jednoho dne.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat