Ženský klitoris zahalený tajemstvím

Kdo jiný by měl znát ženské tělo než právě my ženy? Ovšem i přesto míváme v některých znalostech pořádné mezery. Dokonce i v těch, které bezprostředně souvisejí s naší rozkoší. Co bychom měly vědět o svém klitorisu?

Spousta žen vám potvrdí, že se „tam dole“ ještě nikdy neviděla a že vlastně netuší, jak takový klitoris neboli poštěváček vlastně vypadá. Patříte mezi ně i vy? Pak si ve sprše vezměte zrcátko a pěkně se prohlédněte. My vám k tomu přidáme pár zajímavých informací.

Může být dlouhý až 12 centimetrů

Pod klitorisem si představíme onen malý „hrášek“, jehož stimulace působí tolik rozkoše. Ovšem to je pouze jeho vrcholek! Ve skutečnosti má klitoris až 12 centimetrů – jen většina není vidět.

I ženy mají erekci…

Tkáň klitorisu je podobná té penilní, a tak při vzrušení dochází k nahrnutí krve do poštěváčku a jeho ztopoření a zvětšení. Jen ty rozměry samozřejmě nejsou takové jako u penisu, že…

… a „předkožku“

A ještě jedna podobnost s mužskou pýchou – také klitoris je chráněn jakousi předkožkou, podobně jako žalud penisu. Je totiž velmi citlivý, a tak by byl bez ochrany náchylný k podráždění (a upřímně řečeno, dráždění při sexu nebo masturbaci je příjemné, ovšem neustálá stimulace by nejspíš nebyla nic moc…).

Má rekordní počet nervů

A když už jsme zmínili citlivost – klitoris disponuje přibližně osmi tisíci nervovými zakončeními. To je asi tak třikrát víc než žalud penisu. Možná to bude dobrý argument, až budete partnerovi vysvětlovat, proč by měl být při dráždění vašeho poštěváčku o něco něžnější.

Bez něj většinou nevyvrcholíme

Drtivá většina žen potřebuje přímou stimulaci klitorisu, aby byla při milování schopna dosáhnout orgasmu. Samotný průnik jim totiž ve většině případů vyvrcholení nezajistí. Pokud je to i váš případ, není od věci o tom s partnerem promluvit…

Dokáže zajistit mnohonásobný orgasmus

Zatímco muži potřebují po vyvrcholení nějaký čas na „oddych“ a nabrání sil, my ženy můžeme orgasmu dosáhnout téměř okamžitě po tom předchozím právě díky stimulaci klitorisu. A pak dalšího a dalšího.

Jiná žena, jiný klitoris

Ženské tělo je unikátní – těžko byste hledali dvě ženy, jež by se podobaly. A platí to i pro poštěváček. Ten může mít různou velikost, ale i barvu. A všechny jsou zcela normální!

Zdroj: https://helloclue.com/articles/cycle-a-z/what-is-the-clitoris, https://www.verywellhealth.com/what-is-a-clitoris-and-what-does-the-clitoris-do-3157061







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat