Polovina mladých nepoužije kondom při prvním sexu s někým novým

Mladí lidé jsou rizikovou skupinou pro epidemii pohlavně přenosných chorob. Nasvědčují tomu nové výzkumy ze Spojeného království. Tamní preventisté a sexuologové totiž zjistili, že polovina mladých nikdy nepoužívá kondom při prvním sexu s někým novým, aniž zná jeho zdravotní status.

Podle britského průzkumu společnosti YouGov nepoužívá kondom nikdy při sexu s novou neznámou osobou sedmačtyřicet procent sexuálně aktivních mladých lidí, kteří se tak stávají potenciálními šiřiteli pohlavních chorob.

Přitom šedesát procent diagnóz kapavky a chlamydií připadá na věkovou skupinu patnáct až čtyřiadvacet let.

Británie má dlouhodobě problém se zavedením plošné sexuální výchovy a osvěty. Její občané se zdráhají otevřeně o pohlavních chorobách a sexuálním zdraví hovořit se svými lékaři. Země je tak jasným příkladem, kam zanedbávání výchovy, prevence a osvěty vede.

„Používání kondomu je nejbezpečnější způsob zajištění ochrany před nákazou pohlavní chorobou, jako jsou chlamydie či kapavka. Ačkoli mnoho pohlavních chorob probíhá bez symptomů, nákaza má vážné důsledky na zdraví a neléčená může vést k neplodnosti,“ tvrdila v rozhovoru pro deník Metro doktorka Sara Kayat, britská expertka na sexuální prevenci a televizní poradkyně.

Čepičku ne? Ale ano!

Co si budeme namlouvat, kondomy nejsou často oblíbené právě u mužů, kteří dokáží vymyslet spoustu důvodů, proč ho nemohou použít. Patří k takovým odmítačům i váš partner? Máme pro vás tip, který by ho mohl přesvědčit!

Britská spisovatelka knih pro dospělé Linda Sontag radí projít nabídky erotických obchodů a poohlédnout se po „gumičkách“, které nejsou tak úplně všední. Svým svěžím a kreativním způsobem tak dáte najevo, že se o svůj milostný život zajímáte nejen z pohledu nutné ochrany, ale i zábavy.

„Vyzkoušejte si ochranu barevnou nebo vonící,“ doporučuje odbornice s tím, že i kondomy s nerovným povrchem (výstupky) mají něco do sebe. Jsou navrženy tak, aby dráždily poševní stěny. A to, co se bude líbit vám, zamiluje si i on. Akorát myslete na to, že návratem z obchodu to nekončí, ale teprve začíná. Sama musíte prokázat hravost a vstřícnost k latexové ochraně tím, že se ujmete samotného nasazování!

Nejprve prsty vmasírujte do špičky žaludu kapku zvlhčovacího prostředku (na bázi vody) a potom stiskněte výchlipku na samém konci kondomu. Tím se vytlačí vzduch. Pak přiložte ústí prezervativu na žalud a srolujte jeho okraje přes celé tělo penisu tak, aby latex pevně přilnul k pyji po celé jeho délce. Nakonec kondom vyhlaďte prsty nebo rty. (To je způsob, který používají zkušené labužnice, ale není to nic, co by se nedalo natrénovat.)







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:49

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat