Snížená chuť na milování. Libido zabíjí gaučové dýchánky i shrbená záda

Možná se poslední dobou potýkáte u sebe či partnera/partnerky se sníženým zájmem o milování. Jistě, nejčastější příčinou, proč se nám nechce „dovádět v peřinách“, bývá stres, ovšem za sníženým libidem mohou stát i určité zlozvyky, jichž se dopouštíme.

Na které si dát pozor především?

Málo ryb

Že vám ryba nepřipadá jako pokrm, který by nějak navozoval milostnou náladu? Pak vězte, že díky vysokému obsahu omega-3 mastných kyselin jsou především ty tučnější rybky (losos, tuňák, makrela, sardinka apod.) skvělým prostředkem, jak zvýšit libido. Omega-3 totiž ovlivňují produkci strategických hormonů v těle, takže dokážou „dostat do nálady“. Ovšem pokud jich máte ve stravě málo, může se stát, že nemáte na sex chuť. Mimochodem, nepřátelé ryb nemusejí zoufat – omega-3 mastné kyseliny najdete třeba v oříšcích nebo semenech.

Chuť na sladké

Máte na svém jídelníčku hodně sladkostí? Pak neubližujete jen své postavě, ale také libidu. Cukr totiž zvyšuje hladinu inzulinu a ten zas negativně ovlivňuje produkci ostatních hormonů, včetně estrogenu a testosteronu. A právě tyhle dva hormony mají v míře vašeho libida hlavní slovo. Takže se sladkým opatrně!

Zanedbaný režim

Máme na mysli samozřejmě režim pitný. Napadlo by vás, že i dehydratace může mít za následek menší chuť na milování? V jejím důsledku se totiž cítíme unavenější než obvykle, bolí nás hlava (doopravdy, nejen jako výmluva), u žen navíc nedodržení pitného režimu může vyústit v problémy se zvlhčením pochvy.

Až moc energy drinků

Padáte únavou, a tak do sebe lijete jeden energetický nápoj s vysokým obsahem kofeinu za druhým? Pak mimo jiné nepotěšíte ani své libido. Když to totiž s kofeinem přeženete, dojde ve vašem těle k vyšší produkci stresových hormonů a tím pádem k poklesu sexuální touhy.

Shrbená záda

Novozélandská studie odhalila, že lidé, kteří sedí a chodí s pěkně rovnými zády, jsou sebevědomější, mají obecně lepší náladu a také méně problémů s libidem. Jestliže tedy pozorujete pokles chutě na milování, je na čase se zamyslet nad tím, jestli nechodíte moc shrbení. Stačí se prostě narovnat!

Gaučové dýchánky

Ruku na srdce – kdy jste si dali naposledy pořádně do těla, tedy myšleno ve fitness centru nebo třeba při běhu apod.? Že už si ani nepamatujete? Pak se nedivte, že se vám nechce ani do milování. Studie Florida Atlantic University prokázala, že lidé, kteří pravidelně cvičí, mají na milování chuť častěji a jsou v posteli sebevědomější.

Zapalujete jednu od druhé

Patříte mezi kuřáky? Pak pro vás máme špatnou zprávu (a kdyby jen jednu). Nikotin prokazatelně snižuje libido u žen i u mužů. O tom, že pak v posteli lapáte po dechu nejen kvůli vášni, ani nemluvě…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat