Nejvíce orgasmů a nejkvalitnější sex mají ti, kteří spí aspoň osm hodin denně

Kvalitní a dostatečně dlouhý spánek je nejlepší prevencí chorob, stárnutí a předčasného úmrtí. Utužuje zdraví na mnoha úrovních, tu sexuální nevyjímaje. Vědci z Floridy prokázali, že lidé spící alespoň osm hodin denně mají nejkvalitnější sexuální život a také nejvíce orgasmů. A to jednoduše proto, že spánek podporuje tvorbu testosteronu v těle, a tím posiluje chuť se milovat i schopnost vzrušit se a vyvrcholit.

Nejen u mužů, tento pohlavní hormon spolu s dalšími řídí touhu, vzrušení a schopnost dosáhnout orgasmu také u žen.

Profesorka Laurie Mintz z University of Florida zjistila, že lidé spící minimálně osm hodin denně mají kvalitnější pohlavní život. Ženy jsou odpočaté a mají silnější libido, muži mají vyšší hladinu testosteronu v krvi a nižší hladinu stresového hormonu kortizolu v krvi, takže dosahují kvalitnější erekce a mají více energie pro soulož.

„Mnoho žen se potýká s nedostatkem chuti na sex. Snaží se zvládnout různé požadavky života – práci a děti. Cítí se unavené a stresované. Nedostatek spánku snižuje chuť na sex a nedostatek sexu způsobuje nekvalitní spánek, takže je to začarovaný kruh,“ tvrdí profesorka Mintz.

Do říše snů snadno a rychle

Jenže co když prostě nemůžete usnout a budíte se několikrát za noc? Zkuste některý z osvědčených receptů! Jde totiž nejen o požitek z milování, ale především o zdraví.

Tak například teplé mléko je skvělým prostředkem proti nespavosti – to je dokonce vědecky potvrzený fakt. Obsahuje totiž aminokyselinu tryptofan, která má sedativní účinek. Také vápník, jenž pomáhá mozku tryptofan efektivně využít. Lidoví léčitelé tvrdí, že ještě větší a rychlejší účinnost nápoje zajistí ochucovadla v podobě špetky muškátového oříšku nebo kardamomu.

Osvědčeným receptem je také voňavá masáž chodidel. Přímo se nabízí alternativa masážních olejů s uklidňujícími účinky. Vetřete si do nohou a chodidel nějaké „mazání“ s obsahem jasmínu, levandule nebo heřmánku. Můžete si být jistí, že tentokrát počítání oveček vůbec nebude třeba!

Většina případů spánkových poruch je ovšem způsobena stresem a úzkostí, za které nese odpovědnost dnešní uspěchaný životní styl. Jak svou mysl uklidnit do harmonické pohody, aby se nebránila nočnímu odpočinku? Pomoci může jóga a meditace. Pokud vás ani na jednu tuto techniku moc neužije, je tu další možnost – pusťte si relaxační hudbu. Na internetu jsou k dispozici tisíce nahrávek, stačí si vybrat, která vašemu sluchu bude lahodit nejvíce.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat