Masturbace by měla být součástí každodenní očistné rutiny

Jste čím dál víc ve stresu, trpíte bolestmi během menstruace, nebo si jen nepřipadáte jako „správná“ žena? Co potřebujete? Určitě masturbaci – a to ideálně co nejčastěji! Proč?

V případě, že jste ještě neslyšeli o tom, jak masturbace může být zdravá, tuto informaci zopakujeme. Ano, intimní chvilky o samotě jsou přínosné, i když se jim někteří stále vyhýbají (tedy aspoň tak to tvrdí vědci z americké státní univerzity v Bloomingtonu v Indianě). Patříte do skupiny žen, která k masturbaci moc netíhne? Radši noc co noc čekáte na partnera, abyste si užili společně a ve dvou? Třeba děláte velkou chybu. Zde jsou důvody, proč věci vzít do svých rukou – doslova.

Zlepšíte svůj sexuální život

Jen 57 % žen ve věku 18 až 40 let má orgasmus pokaždé, když se milují s partnerem (1). Z hotovo důvodu sexperti poznamenávají, že je vhodné nejprve osobně vysledovat, co konkrétně na vás platí. Tím, že získáte schopnost udělat si dobře (sólo), pomůžete svému partnerovi k nebývalému poznání! Z vašich poznatků a připomínek tak těží všichni…

Budete lépe spát

Namísto počítání ovcí zkuste počítat orgasmy. Během vyvrcholení tělo uvolňuje relaxační hormon prolaktin a serotonin, hormon štěstí. Tato kombinace mírní napětí a stres, navozuje spánek a zvyšuje jeho kvalitu. Přitom není nutné „dávat si nohu za krk“. Stačí, když si na sebe uděláte 10 minut času, zavřete se do ložnice, vypnete telefon, začnete zhluboka dýchat a dotýkat se sebe sama. To ostatní přichází tak nějak samo. Hlavně žádné drama!

Zmírníte křeče

Sex před či během vašem období (ať už o samotě nebo ve dvou) může působit jako perverzní zábava, nicméně když máte orgasmus, děloha se uzavírá, což způsobuje, že krev vylétá rychleji. Mírní se tak bolestivé křeče. Není to lepší, než komerční prášky z lékárny?

Rozšíříte svůj orgastický potenciál

Sexuologové zastávají názor, že ženy, které mají potíže s dosahováním orgasmu s partnerem, si mohou připadat méněcenné. Vyvrcholení přitom zvyšuje vlastní sexuální uvědomění. Masturbace tak v podstatě rozšiřuje orgasmický potenciál. Je však důležité nevzdávat se cesty za blažeností a nemyslet si, že když máte problém ve dvojici, jste k ničemu. Pravdou je, že může trvat měsíce, než sama objevíte tu správnou techniku, která vám vyhovuje. Chce to trpělivost!

Začnete se cítit opravdu dobře

I kdyby vás žádný z výše uvedených argumentů nepřesvědčil, jedno je jasné. Primární přínos masturbace už nikdy nikdo nepopře. Díky ní se totiž můžete cítit dobře. To jako důvod k jejímu praktikování stačí. Akorát pamatujte, že neexistuje univerzální a „správná“ technika. Každému vyhovuje něco jiného, je proto vhodné experimentovat s různými typy dotyku a osvojit si „svůj“ styl.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5087699/, názor autora - zbytek článku







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat