Zakažme mužům posilovnu. Přemíra cvičení snižuje libido i plodnost

Sníte o muži s vypracovaným tělem, pevným jako skála? Jelikož v životě je vždycky něco za něco, věřte, že jeho píle v posilovně je draze vykoupena nízkým libidem a sníženou plodností!

Mít atraktivního partnera se sexy tělem, velkými bicepsy a „buchtami“ na břiše, sice může být fajn, ale všechno něco stojí. Nová studie totiž varuje, že intenzivní cvičení má vliv na mužskou plodnost. Aspoň tak to tvrdí vědci z Univerzity Severní Karolína, která sídlí v americkém městě Chapel Hill. Právě oni totiž zkoumali 1100 mužů starších 18 let.

Déle a víc neznamená lépe

Výzkumníci se přitom zajímali o cvičební návyky mužů a jejich sexuální historii, včetně sexuální aktivity, vzrušení, touhy, fantazií či chuti k jídlu. Pro všechny dotazované byl sport něco jako koníček či přímo vášeň. Mezi dobrovolníky se našli běžci, cyklisté či vytrvalostní sportovci, což donutilo vědce rozdělit muže do skupin na základě stupně intenzity cvičení. A právě ta je klíčem k rozluštění oné záhady.

V první řadě pánové, kteří hlásí nízkou touhu a sexuální frekvenci, jsou prostě na sex až příliš unavení. Intenzivní cvičení tak podle všeho negativně ovlivňuje libido a snižuje četnost milostných setkání. Muži, jež si ve fitku dají do těla, už jen těžko mají sílu na výkon v ložnici! Toto zjištění inspirovalo autory studie, aby vydali doporučení specialistům na plodnost.

Teď cvičím a žiju?

„Kliničtí lékaři, kteří ošetřují pacienty se sexuální poruchou, nebo spolupracují s neplodnými páry, doporučují pacientům, aby zvážili stupeň tréninku a omezili vytrvalostní sporty. Evidentně se totiž jedná o možný komplikující faktor,“ píší autoři s tím, že navíc může markantní úbytek tělesné hmotnosti snížit hladiny mužského hormonu testosteronu, a to téměř o 50 procent!

Mezi další faktory, které snižují pánské libido, patří stárnutí, deprese, stres, vysoký krevní tlak, zmíněný pokles mužských pohlavních hormonů v důsledku endokrinní poruchy nebo vedlejšího účinku léků. Odborníci proto hlásají, že pokud dojde k náhlé ztrátě touhy, je vhodné vyhledat lékařskou pomoc. Je totiž nutné zjistit konkrétní příčinu problému. Mnohdy však za nízkou sexuální frekvencí nestojí žádné zdravotní problémy, ale prostě jen vyčerpanost.

Každý svého štěstí strůjcem

Nedávný sexuologický průzkum odhalil, že existuje šest primárních důvodů, proč se lidé obecně sexu vyhýbají. Jsou příliš unavení nebo potřebují spát, necítí se dobře a mají zdravotní potíže, sužuje je špatná nálada, pečují o děti nebo zvířata, zaměstnává je práce či koníček (ano, třeba již zmíněné cvičení). Všeho prý moc škodí…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat