Smyslné fotky oživí uvadající vztah

11.01.2021 | Sex a vztahy

Dospělí provozují s partnerem sexting – posílání erotických obrázků a textových zpráv prostřednictvím mobilu či počítače – jsou spokojenější se svým sexuálním životem. Tvrdí to sexuologové z Indiany s tím, že příliš mnoho sextingu škodí jako ostatně nadbytek všeho. Ale lidé provozující sexting se častěji hádají a jsou horší partneři v dlouhodobém měřítku.

A to jednoduše proto, že jsou to sexuálně velmi otevření jedinci a ve vztahu považují za nejdůležitější právě sex. Když se k tomu připojí žárlivost, je těžké snášet fakt, že protějšek neustále někde flirtuje a posílá erotické snímky sebe sama nejen partnerovi, ale také cizím lidem.

Třebaže může sexting okořenit pohlavní život páru, pokud je provozován ve velké míře a často, pak spíš nasvědčuje tomu, že dotyčný není schopen se připoutat monogamně k jednomu člověku a vytvořit s ním vztah.

„Lidé provozující sexting se příliš zaměřují především na sexuální stránku vztahu a opomíjejí ostatní oblasti jako rozhovory, naslouchání a trávení kvalitního času ve dvojici,“ tvrdí autoři z Purdue University v Indianě.

Problém přitom nastává, když má někdo potřebu posílat erotické materiály několikrát do měsíce. Extrémní formou je rozesílání denně.

„Sexting může párům pomoci v intimním životě a okořenit ho. Ale rozhodně nadměrná míra má velmi mnoho negativních důsledků,“ tvrdí profesorka Michelle Drouin.

Nic výjimečného

Zatímco ještě před pár lety výraz sexting prakticky ani neexistoval (ostatně před vynálezem mobilních telefonů ani existovat nemohl), dnes je jasné, že se této zábavě věnuje většina dospělých, kteří mají partnera či partnerku (milence či milenku). Dokonce se to týká až 80 % dospělých! Tvrdí to doktorka Emily Stask z Drexelovy univerzity v Pensylvánii.

Její závěry vyplývají z analýzy chování 870 osob z USA ve věku osmnáct až dvaaosmdesát let. Sexting, posílání erotických zprávy prostřednictvím telefonu, provozovalo v uplynulém roce aspoň jednou více než osm z deseti dotázaných.

„Osmaosmdesát procent dotazovaných uvedlo, že někdy v životě provozovalo sexting a dvaaosmdesát procent minimálně v posledním roce,“ tvrdí Stask.

Nejčastěji lidé provozují sexting jako formu sexuálních her v páru – pětasedmdesát procent – a také jako způsob erotického dráždění ve vztahu založeném pouze na sexu – třiačtyřicet procent. Nejméně osob provozovalo sexting s náhodnými známostmi.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat