Antikoncepce nebo děti. Věci, které škodí našemu libidu

03.12.2018 | Sex a vztahy

Mnoho fyzických procesů je ovládáno životním stylem či aktuálně prožívaným obdobím. Jinak tomu není ani v případě našeho libida. Existuje totiž několik věcí, které nám ho dovedou srazit na bod mrazu.

Menstruace

Podle toho, v jaké fázi cyklu se žena zrovna nachází, je také ovlivňována chuť na samotné milování. Většina žen uvádí, že největší chuť na sex mají právě při menstruaci, kdežto těsně před ní se o žádné chuti hovořit nedá. Naopak jsou v tomto období ženy více často naštvané a rozhodně nemají potřebu se jakkoli družit.

Antikoncepce

Přestože je antikoncepce již mnohem bezpečnější a spolehlivější, než tomu bývalo ještě před deseti, patnácti lety, a výrobci se snaží, aby neovlivňovala jiné orgány a fyzické procesy, než je nutné, stejně se setkáme s pacientkami, které hovoří o tom, jak od dob užívání antikoncepce nemají absolutně chuť na sex. Dokonce někdy trpí vaginální suchostí. Není tedy ani v dnešní době výjimkou, že nás po jejím užívání postihne výrazné snížení libida.

Děti

A u antikoncepce ještě chvilku zůstaneme. Tou nejlepší a nejvíc funkční jsou zřejmě samotné děti. Když vám běhají po bytě, dělají nepořádek a dožadují se vaší pozornosti, jen těžko si najdete čas a náladu na romantické chvilky se svojí polovičkou.

Příliš cukru

Dalším strašákem, který může způsobit ztrátu libida, je cukr. Sladké pokrmy mají vliv na hladinu testosteronu v krvi, kterou mohou negativně ovlivňovat. Lidé, kteří denně jedí sladké, mají prokazatelně menší chuť na sex, než ti, co sladké příliš často nejí. Takže pokud se chcete oddat vášnivému večeru, odpusťte si po večeři dortíčky.

Únava a stres

To je logické – kdo by myslel na milování po celém dni v práci, říkáte si? Ale ono to tak není. Samozřejmě, že pokud člověk padá do mdlob po náročném pracovním dni, má nárok na den odpočinku, ale každodenní rutinní chození do práce by naše libido nijak ovlivňovat nemělo. Pokud tedy nemáte v poslední době chuť na milování, nejspíše budete přepracovaní nebo prožíváte nějaké stresující období. Zamyslete se nad tím, kde je chyba a odbourejte to.

Smažená jídla

Kromě toho, že jsou smažené pokrmy nezdravé, tuky v nich obsažené negativně ovlivňují tvorbu hormonů dopaminu a histaminu, které jsou zodpovědné také za to, zda máme či nemám chuť skočit po svém protějšku. Pokud se tedy často stravujete ve fast foodech, nejspíš vás postupné snížení libida nemine.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat