Dopřejte si minuty slasti navíc

07.05.2023 | Sex a vztahy

Sebeuspokojování se věnuje drtivá většina lidí a kdo říká že ne, tak lže. Dle zkušeností odborníků je masturbace prospěšná pro jedince i páry. Používáním vibrátoru si ženy mohou užít výrazně delší a intenzivnější sexuální prožitek, navíc s téměř o 17 % delším orgasmem.

Ve zdravém sexuálním vztahu má své pevné místo i masturbace. Sepeuspokojování dle řady průzkumů pomáhá rozvíjet zdravý přístup k sexualitě a prospívá i partnerskému vztahu. Masturbace je navíc velmi rozšířená: podle loňského průzkumu společnosti Tenga se jí oddává 95 % mužů a 81 % žen (1).

Američtí odborníci nyní v rámci nové studie zjistili, že upřednostněním vibrátoru před manuálním drážděním pochvy a klitorisu mohou ženy dosáhnout o téměř 4 sekundy delšího orgasmu (2).

Vteřiny slasti navíc

V rámci výzkumu amerických neurologů byly u vybraných žen nejprve sledovány odezvy v mozku, a následně bylo provedeno dotazování (2).

„Ukázalo se, že při použití vibrátoru, který dráždil pochvu i klitoris, dosáhly ženy většího vzrušení a delšího orgasmu, než když se uspokojovaly pouze rukou. Zároveň jim však dosažení orgasmu při použití vibrátoru trvalo více než čtyřikrát déle než při použití ruky, konkrétně 26,4 minuty versus 6,5 minuty,“ uvedla Nicole Prause, neurovědkyně z výzkumné instituce Liberos LLC, která se na výzkumu podílela (2).

Ukázalo se ovšem, že si ženy během používání vibrátoru jednoduše více „hrály“ a užívaly si různorodější fyzické vjemy, což potvrdil i fakt, že ženy přiznaly mnohem vyšší míru vzrušení.

Zdroj: (1) www.sexualalpha.com/female-masturbation-statistics/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5084726/






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat