Sex starším ženám prospívá

Není milování jako milování? Už to tak vypadá. Ženskému pohlaví prý snižuje krevní tlak, zatímco tomu mužskému způsobuje kardiovaskulární choroby. Do jakého věku je provozování téhle „disciplíny“ bez rizika?

Jen máloco na světě je zkoumáno tolik jako sex a jeho účinky. Zvídaví experti dosud zjistili třeba to, že erotika ve dvou posiluje imunitu, snižuje stres, tlumí bolesti hlavy, zlepšuje spánek a podporuje kardiovaskulární systém i štíhlé křivky. Jenže pozor, nedávno se ukázalo, že tato pozitiva jsou podmíněna pohlaví i věkem! Jako vážně?!

Na roku narození prostě záleží. I v posteli!

Poznatky americké studie, které byly zveřejněny v magazínu Journal of Health and Social Behavior, naznačují, že co jednomu prospívá, může druhému pěkně zatopit. A řeč je o fyzickém projevu lásky! Odborníci působící na Michiganské státní univerzitě se zaměřili na milostný život dvou tisíc jedinců ve věku 57 až 85 let. Respondenti formou dotazníku následně sdělovali, kolikrát do týdne se oddávají lechtivým hrátkám, přičemž hodnotili spokojenost i vzájemnou harmonii. Souběžně byl podrobně zkoumán zdravotní stav všech účastníků. Co přinesla finální analýza? Hned několik překvapení…

Ani v té ložnici už to není, co bývalo?

Ze získaných dat následně jednoznačně vyplynulo, že monitorovaní muži, kteří se svou partnerkou zavítají pod peřinu alespoň čtyřikrát do měsíce, vykazují dvojnásobné riziko kardiovaskulárních chorob. Nic moc vyhlídky! Naopak ženy ze zmíněných věkových skupin dosáhly naprosto opačných výsledků. Prokázalo se totiž, že ty, které vykazují aktivní sexuální život, mají ukázkové hodnoty krevního tlaku i cholesterolu, což jejich srdce ovlivňuje samozřejmě jenom pozitivně. Jak je to možné, že jedna a ta samá činnost dámy posiluje, zatímco pány doslova zabíjí? Vysvětlení tohoto jevu zní poměrně logicky.

Problém, který je opředen studem

Výzkumníci, kteří mají zmíněnou studii „na triku“, jsou toho názoru, že mnoho starších mužů trpí erektilní dysfunkcí, což je velice stresující záležitost. Právě kvůli pocuchaným nervům a neschopnosti dosáhnout orgasmu se mnozí ocitají pod velkým tlakem. To se co nevidět projeví zejména na zdraví dotyčných, přičemž jako první to prý „odskáče“ jejich srdce. No vida, pravda je tedy taková, že s příchodem padesátky by se příslušníci mužského pohlaví do větších erotických akcí neměli vůbec pouštět. Tedy alespoň podle vědců!

Zdroj: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5052677/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Želví maso

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat