Faktory, které ohrožují milostný život. Netýkají se i vás?

Pasujete se do kategorie noční sovy? Pak se nesmíte divit, že vaše libido poněkud stávkuje a odmítá se probrat z agonie. Hodně tomu přispívá i fakt, že zanedbáváte pravidelný pohyb a užíváte antikoncepční pilulky.

To, že odborníci neustále připomínají důležitost aktivního sexuálního života, zřejmě nikoho nepřekvapí. Pravidelná dávka erotiky prý posiluje nejen vzájemné souznění mezi partnery, ale i imunitu. V peřinách údajně nalezneme také způsob, jak vyzrát nad bolestí hlavy, nespavostí či stresem. Ačkoli tohle všechno zní bezpochyby hezky, nízké libido pořád patří mezi nejčastější „populační problémy“, přičemž nechuť k sexu přiznává přibližně 40 % zastánkyň něžného pohlaví. Co za averzí k nahotě stojí? Nedá se vyloučit, že tyhle důvody!

Antikoncepce jako nepřítel

Antikoncepční pilulky jsou nejoblíbenějším nástrojem prevence těhotenství určené primárně ženám. Na jednu stranu poskytují velké pohodlí a jistou svobodu, neboť jejich uživatelky netrpí obavami z početí, což může zafungovat jako afrodiziakum. Co však jejich temná stránka? Za tu lze považovat to, že udržují neustále stejnou hladinu hormonů, čímž se naprosto vytrácí touha po fyzickém projevu lásky, a to v období ovulace nebo před ní. Tedy alespoň tak na celou situaci pohlíží experti, kteří poukazují i na jiné alternativy zabraňující nechtěnému těhotenství.

Málo pohybu rovná se žádná erotika

Komu se nelení, tomu se zelení? Přesně takhle by se dal ve stručnosti citovat závěr amerického průzkumu, jehož se zhostila americká Texaská univerzita. Tamní vědci se na jeho základě domnívají, že fyzická aktivita výrazně zvyšuje sexuální apetit. Tedy kromě toho, že stimuluje produkci šťastných hormonů, zlepšuje krevní oběh a redukuje cholesterol. Ptáte se, jak se na něco takového přišlo? Prokázal to pokus, jehož součástí bylo několik dobrovolnic, rotoped a filmy s lechtivou tématikou. Na jeho konci se ukázalo, že „cyklistky“ jsou třikrát více vzrušené. Tedy oproti jejich kolegyním, kterým byl v rámci výzkumu pohyb zapovězen.

Spánek? I ten hraje klíčovou roli

Doporučení ohledně osmi prospaných hodin zná určitě každý. Smutnou pravdou však je, že si ho málokdo bere k srdci. A s tím se pojí i následky! Chronický deficit kvalitního nočního odpočinku podle lékařů způsobuje kromě metabolických poruch i dramatické snížení libida. Prý je to proto, že vedlejším účinkem spánkové deprivace bývá pokles testosteronu, jenž ve všech směrech oběma pohlavím omezuje pohlavní výkon. Tak pozor na to.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Dušená kuřecí prsa

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat