Hrst ořechů denně zvýší mužům počet i kvalitu spermií

06.12.2019 | Sex a vztahy

Pravidelná konzumace vlašských ořechů přispívá k vyšší kvalitě spermií v ejakulátu. Vědci ze Španělska tento objev předchozích výzkumů potvrdili, ale zjistili, že když muž konzumuje směs vlašáků, mandlí a lískáčů denně, nejenže má kvalitnější spermie, ale také se zvýší jejich počet v ejakulátu.

Tým z univerzity v Tarragoně srovnal několik skupin mužů. Jedna část nepojídala žádné ořechy, jiná pouze vlašské ořechy, další pouze mandle, třetí pouze lískové ořechy a poslední směs všech tří ořechů.

Zázrak ve skořápce

Autoři pak odebrali sperma všech mužů a zkoumali kvalitu a počet spermií v něm. Nejlépe vyšly dvě skupiny – muži konzumující pouze vlašské ořechy a muži konzumující směs ořechů.

Obě skupiny měly spermie nejkvalitnější – tedy se zdravou DNA, správně tvarované a dostatečně pohyblivé – ale muži konzumující směs ořechů měli ještě o šestnáct procent víc těchto spermií v ejakulátu. Tedy vyšší počet.

Výrazná změna kvality

Tato skupina denně přijímala třicet gramů vlašáků, patnáct gramů mandlí a patnáct gramů lískových ořechů. Po dobu dvanácti týdnů, po nichž došlo k výrazné změně v kvalitě spermií i jejich počtu v ejakulátu.

„Ořechy jsou bohatým zdrojem nenasycených mastných kyselin, řady minerálů a vitaminů, zvláště E, který přispívá ke správné funkci pohlavních orgánů. A právě spolu s ostatními blahodárně působícími látkami příznivě působí na plodnost mužů. Pravidelná konzumace těchto ořechů proto může zlepšit kvalitu spermatu, zvláště u mužů, kteří mají potíže s plodností,“ tvrdí autoři z Univerzity Rovira i Virgili v Tarragoně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat