Politické názory jsou pro mileniály důležitější než dobrý sex

04.04.2019 | Sex a vztahy

Zdá se, že mileniálové budou novou generací silné voličské základny. Podle průzkumu na seznamkách totiž záleží generaci mladší pětatřiceti let na tom, aby měl partner stejný politický názor a byl aktivním voličem víc, než aby byl dobrý milenec v posteli. Upřednostňování politických pohledů před jedním z pilířů vztahu naznačuje, že se mileniálové více zajímají o řízení společnosti než o sex.

Podle průzkumu na seznamce OKCupid záleží na politických názorech partnera víc než na kvalitním sexu s ním dvaačtyřiceti procentům žen a třiceti procentům mužů z řad mileniálů. U generace předcházející to bylo jen sedmadvacet, respektive třiadvacet procent.

Ale z průzkumu na OKCupid také vyplývá, že mileniálové daleko více považují za podstatné, jestli člověk volí, či nikoli. A být neaktivní volič může znamenat velké minus při seznamování.

„Mladé ženy zvláště ztrácejí zájem o protějšky, které nevyužívají své volební právo,“ tvrdí šéfka seznamky OkCupid Melissa Hobley v rozhovoru pro New York Post.

Cudnější než rodiče?

Ostatně v souvislosti s mileniály a jejich vztahu k sexualitě a vztahům byly publikovány i četné jiné průzkumy. Zajímavé výsledky přineslo například srovnání počtu sexuálních partnerů u mileniálů a předešlé generace. Ačkoli se odborníci obávali, že odtabuizování sexuality povede k velké promiskuitě, podle všeho se mýlili.

Dnešní pohlavně aktivní mladí se v tom totiž rovnají svým babičkám a dědečkům z poválečného populačního boomu. Nejpromiskuitnější jsou jejich rodiče z generace X. U nich – osob ve věku osmatřicet až třiapadesát let – připadá 16,1 partnera na muže a 10,1 partnera na ženy. V průměru tedy 13,1 sexuálního partnera na osobu. Generace mileniálů – třiadvacet až sedmatřicet let – má v průměru 11,6 sexuálního partnera, tedy muži 12,9 a ženy 7,4. Zatím. Poválečná generace populační exploze ve věku čtyřiapadesát až dvaasedmdesát let končí v průměru s 10,7 partnera. U ní je přitom jako jediné generace téměř jisté, že se číslo výrazně zvyšovat nebude.

Srovnání mileniálů a generace X ale může být zavádějící v tom, že jsou ještě pohlavně aktivní a počty partnerů se u obou můžou měnit, u mileniálů růst více než u generace X. Přesto se však odborníci shodují na tom, že trendy tomu nenasvědčují a že mileniálové v tomto ohledu zřejmě nijak výrazně nepřesáhnou generaci předchozí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat