Plastika stydkých pysků – má smysl, nebo je to jen módní trend?

03.05.2019 | Sex a vztahy

Ženský zevní pohlavní orgán neboli vulva má spoustu podob. Její tvar a velikost se velmi liší a nelze říci, co je normální a přitažlivé. Někdy bývají stydké pysky zvětšené nebo asymetrické, což může ženám působit psychické i funkční obtíže. A to už normální není. Nejen s těmito problémy umí pomoci nový obor – plastická gynekologie.

„Plastická gynekologie je obor zabývající se kombinací gynekologických, plastických a kosmetických zákroku, které zlepšují vzhled genitálií, diskomfort v této oblasti a zlepšují sexuální potěšení. Jako podobor gynekologie byla ve světě založená v roce 2016,“ vysvětluje plastická gynekoložka Asklepionu MUDr. Zoja Čurilová Roháčová. Plastická gynekologie nejsou jen operační výkony, jak by se mohlo na první pohled zdát, ale i bezbolestné ambulantní ošetření laserem, radiofrekvencí nebo kyselinou hyaluronovou.

Obtíže v intimní oblasti trápí ženy od adolescence po menopauzu

Jak už bylo řečeno, každá vulva je jedinečná, a je to tak v pořádku. Některé ženy však pociťují v této oblasti nepohodlí například při jízdě na kole nebo při nošení těsných kalhot. Nejčastěji jsou na vině zvětšené malé stydké pysky. S tímto problémem se mohou potýkat i velmi mladé dívky, což bývá způsobeno jejich genetickou dispozicí. Ženy v období klimakteria si stěžují, že jim ochablé stydké malé pysky znepříjemňují sexuální prožitek.

Pomůže labioplastika, ale zmenšit stydké pysky lze i nechirurgicky

„Pacientce, která je nespokojená se vzhledem či tvarem malých stydkých pysků, doporučím jejich remodelaci. Ta má význam nejenom z indikace estetické, ale i funkční. Řešení je většinou operační, ale někdy lze problém vyřešit i laserem, radiofrekvencí nebo aplikací kyseliny hyaluronové,“ vysvětluje Dr. Čurilová.

Při operativním zmenšení stydkých pysků, tzv. labioplastice, lékař odstraní nadbytky tkáně tak, aby minimálně poškodil nervové zakončení v této erotogenní oblasti. Neinvazivní postupy – laser a radiofrekvence prohřejí tkáň stydkých pysků, a tím dochází ke stimulaci tvorby kolagenu a následnému zpevnění a zmenšení pysků. Výsledný efekt však není trvalý jako u chirurgického zmenšení, a je do značné míry omezen věkem pacientky a závažností jejího problému.

Kyselina hyaluronová dodá objem a řeší asymetrie

V některých případech si ženy stěžují na ztrátu objemu a ochablost především v oblasti velkých stydkých pysků. Tu lze velmi snadno a rychle zlepšit injekční aplikací kyseliny hyaluronové. Stejně tak lze vyrovnat případné asymetrie stydkých pysků.

Jaké další obtíže umí vyřešit plastická gynekologie?

Mezi nejčastější operativní výkony patří kromě labioplastiky: zúžení pochvy a poševního vchodu (vaginoplastika), zpevnění oblasti hráze (perineoplastika) a celkové omlazení ženského genitálu.

Nechirurgická aplikace laseru léčí chronické záněty pochvy a poševní suchost, v období menopauzy pomáhá při svědění a bolestivém pohlavním styku, zesvětlení labií a zpevnění tkání zevního i vnitřního genitálu.

Kyselina hyaluronová dodá tkáním potřebnou vlhkost, pomáhá léčit stresovou inkontinenci či bolestivé jizvy po nástřihu. A to vše ambulantně a bezbolestně.

Netrapte se obtížemi, které by mohly být snadno odstraněny

Spektrum obtíží, se kterými si plastická gynekologie umí poradit, je opravdu široké.

Je jen na vás, abyste odholila stud a vyřešila své intimní problémy jednou provždy.

Bolestivost a pocit diskomfortu v této oblasti nejsou normální.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat