Po hádce skočte rovnou na usmiřovací sex

01.10.2022 | Sex a vztahy

V jednu chvíli byste partnera nejraději uškrtili a v druhé máte chuť se na něj vrhnout a vášnivě se s ním pomilovat? Věřte, že nejste jediní. Podle průzkumů podobné výkyvy zažívá při hádce se svým protějškem každý třetí člověk. Ačkoli to může působit jako bláznovství, jde v podstatě o obyčejnou reakci organismu.

Když se tělo a mozek nedohodnou

Při hádce se vyplavuje adrenalin. Prostupuje nás stejně, jako když jsme na kolotoči, padáme, lekneme se nebo se s někým milujeme. Spolu s ním, ať chceme nebo ne, nastává i bouřlivá hormonální reakce, která s sebou přináší pocity vzrušení. Rozdíl mezi hádkou a sexuální touhou není prakticky téměř žádný, alespoň po fyzické stránce. Jediné co tyto dvě emoce rozděluje, je pocit naštvání. Někdy je právě fyzický pocit silnější než váš vztek a snadno se pak stane, že skončíte v peřinách.

Strach z nejistoty

Další emocí, kterou při hádce prožíváme, je pocit strachu a nejistoty. Někde v hloubi duše zažíváme obavy, že se nám partner vzdaluje a v tu chvíli, více než jindy, toužíme po jeho náruči. Chceme se ujistit, že si nás partner váží, miluje nás a touží po nás. Usmiřovací obětí bývá často vřelejší, než když se objímáme v dobrém emočním rozpoložení. Právě takové vřelé obětí nebo i jen letmý dotyk v nás dokáže vyvolat nesmírné sexuální touhy.

Sex na usmířenou?

Ukončit hádky a neshody milováním je samozřejmě fajn, nikdy by ale nemělo zastupovat omluvu a vyříkání si daného problému. Ať už řešíte cokoli, měli byste situaci uzavřít a v klidu se dohodnout. Jestliže se ale s partnerem hádáte, metáte kolem sebe vulgarismy a výčitkami a místo vyřešení problému zatáhnete partnera do ložnice ve snaze vyhnout se komunikaci, není to zrovna dobře. Na druhou stranu, pokud s tím ani jeden z vás nemá problém a necítí se být dotčen i po milování, může to váš milostný život pěkně okořenit. 

Tak či onak byste své neshody měli rozebrat, ať už předtím nebo potom. Nekažte si tím ale příjemné chvilky v ložnici. Hádky do postele nepatří.

Zdroj: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat