Zdraví svých intimních partií ovlivníte i tímto jídlem

Brusinkový džus není jedinou nutností pro zdravou vaginu. Které další potraviny a nápoje zabraňují kvasinkovým infekcím, myomům či infekcím močového měchýře?

Určitě jste slyšeli, že brusinky a brusinkový džus mohou pomoci odvrátit infekci močových cest, a možná jste dokonce zaznamenali, že ananas ovlivňuje chuť vaginálních sekretů. Ale to nejsou jediné potraviny, které mají obrovský dopad na vaginální zdraví. Co patří na jídelníček každé majitelky pochvy?

Jablka

Ženy, které jedí jedno jablko denně, uvádějí lepší sexuální funkci, která zahrnuje jejich sexuální uspokojení, schopnost orgasmu a hlavně vzrušivost. Můžete za to poděkovat phloridzinu, fytoestrogenu nalezenému právě v jablkách.

Probiotika

Probiotika obsahují živé kultury, jenž pomáhají podporovat zdraví vaginálních a močových cest. Proto konzumujte jogurty, kefíry, brynzu, acidofilní mléka či podmáslí.

Zelený čaj

Polyfenolické katechiny „sídlící“ v zeleném čaji podle výzkumu v časopise Frontiers in Microbiology zabíjejí bakterie E. coli, jež způsobují infekci močových cest. Navíc, kofein v zeleném čaji zmírňuje příznaky PMS. Takže ano, k jídlu podávejte zelený zázrak a hlavně vodu, která hydratuje vaginální oblast.

Celá zrna, luštěniny a zelenina

Co mají všechny tyto potraviny společného? Jsou bohaté na vlákninu. Vláknina je pre-biotická, takže bez ní nebudete vyživovat dobré bakterie ve střevě. Odborníci proto doporučují zaměřit se na konzumaci asi 25 gramů denně, ať už se jedná o šálek vařených černých fazolí či sladkých brambor.

Mastná ryba

Plátek lososa obsahuje asi tři čtvrtiny denní hodnoty vitaminu D plus zdravou dávku omega-3 mastných kyselin. Obě živiny jsou důležité pro celkové zdraví a bývají spojovány i se zdravím srdce. Suma sumárum, lepší celková cirkulace podporuje průtok krve v oblasti pod pasem.

Ovoce

Ženy, které jedí dvě nebo více porcí ovoce denně, jsou o 11 % méně náchylné k rozvoji děložních myomů, jež mohou způsobit bolesti pánve a nepravidelné krvácení. Aspoň tak to vyplývá ze studie americké Pensylvánské univerzity. Skutečně si každý den dopřáváte adekvátní porci?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat