Hrátky s novým partnerem změní tělesnou vůni vašeho klína

Doteď jste si mysleli, že znáte své tělesné vůně dokonale. Nicméně právě teď se něco změnilo? Proč vůně klína není jako dřív? Jestli hledáte odpovědi, měli byste vědět, že za vším stojí sex s novým partnerem!

Ta nejdůležitější a nejklíčovější rada na začátek zní velmi prostě. Nepropadejte panice. Neznámý zápach pocházející z pochvy sice může být důvodem k nervozitě, nicméně stojí za ním řada příčin, z nichž některé z nich nepředstavují problém. Jedno je však jisté. Vagina má přirozenou vůni, na kterou je její majitelka zvyklá. Pokud něco nebo někdo změní pH pochvy, dojde k úpravě vaginálního výtoku. Neznepokojujte se, protože změna je často naprosto neškodná. Pravda je taková, že vaginální pH může ovlivnit řada faktorů (1).

Narušení křehké rovnováhy

Záleží na fázi menstruačního cyklu, užívání hormonální antikoncepce, menopauze i konzumaci určitých potravin. „Vaginální vůni mění například česnek nebo chřest. K méně známým příčinám zápachu patří i žalostně bídné množství vypité vody (1). Co se však týče konkrétně sexu, tak první setkání s někým novým je tak trochu sázkou do loterie.

Dar, o který nikdo nestojí

Vaginální tekutina má tendenci být na kyselé straně stupnice pH, zatímco sperma stojí na té alkalické. Když pochva přijme sperma, dojde ke střetu těchto dvou světů, což dočasně změní to, jak tam dole voníte. Mimochodem, vaginální prostředí mohou narušit i zasunuté prsty nebo erotická hračka. Vše by se však do několika dní mělo srovnat. Tedy aspoň ve většině případů. Někdy změna vaginálního pachu po sexu s novým milencem představuje větší problém. Řeč je pochopitelně o pohlavně přenosných chorobách (2).

Pochopitelně, že ne všechny doprovází výrazný zápach, ale například taková bičenka poševní patří mezi parazity, jež se zasluhují o podivný vaginální odér. Léčba je však jednoduchá. Pokud jste si všimli, že je vaše vagina jiná než dřív, svědí a výtok má nezvyklou barvu i vůni, neprodleně navštivte svého lékaře, který vše připraví pro laboratorní test (2).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8618584/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8083857/ 






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat