Tabu, o kterém je třeba mluvit: Proč při sexu prdíme

Mezi všemi těmi ponižujícími věcmi, které se mohou během sexu přihodit, je únik plynu na prvním místě. Už se vám to stalo? Pak jistě víte, že vám všechny omluvy světa nevynahradí provinilý ruměnec ve vlastní tváři. Prdění při sexu je ovšem normální. Tedy pokud se neděje až příliš často!

Sex zahrnuje nejrůznější zvuky: vrčení, sténání, vrzání, pískání, plácání, a ano, dokonce i prdění. Jak je něco takového možné? „V podstatě se jedná o běžný, normální stav. Lidé prdí desetkrát až dvacetkrát denně, a vaše tlusté střevo opravdu nezajímá, že zrovna máte milostnou chvilku,“ říká Elizabeth Blaney, odborná asistentka medicíny z oddělení gastroenterologie na Washingtonské lékařské fakultě v americkém St. Louis, s tím, že vagina a konečník jsou tak trochu sousedé, což mnohé vysvětluje.

„Horní část vaginy je blízko spodní části konečníku, takže během sexu může jakékoli tlačení a bouchnutí proti této dolní části konečníku vést k vytlačení plynu,“ přidává odbornice, podle níž prdění a stolici mají na svědomí dva svěrače, na jejichž ovládání je člověk malý pán.

„Naštěstí většinu času konečník udrží svůj obsah, a to i během sexu. Není to však dogma. Jakýkoli sval v těle, a to právě i tenhle, může být unavený, s čímž pak souvisejí ony trapné situace,“ podotýká Elizabeth Blaney. Pokud se vám něco takového stane, omluvte se, milenec to pochopí. Buďte však v pozoru, pokud se jedná o standardní věc.

Čeho je moc, toho je příliš

Prdíte až nebezpečně často? Vlastně pravidelně? Jednou z možností je, trpíte syndromem dráždivého tračníku, který je častější právě u žen (podle odborníků asi ze dvou třetin). „Zajímavé je, že ženy s touto diagnostikou mívají potíže s relaxací a užíváním si sexu. Tedy aspoň v porovnání se svými kolegyněmi,“ dodává gastroenteroložka. Vždy však platí, že jestli máte mimo ložnici průjem, zácpu, krev ve stolici, bolesti břicha, nebo ubýváte na váze, je nutné navštívit lékaře.

Obecně by se vám před milování mělo ulevit, pokud si zajdete na toaletu. Zároveň pomáhá vyhýbat se potravinám spouštějícím nadýmání. Mezi takové patří cibule, brokolice, růžičková kapusta nebo pšenice. Co se týče pitného režimu, tak nápoje popíjejte velmi pomalu. Rychlé polykání může způsobit, že do sebe přijmete přebytečný vzduch. Také se vyvarujte syceným „dobrotám“. I bublinky totiž vedou k nadýmání.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat