Feministky versus konzervativní ženy: Kdo častěji předstírá orgasmus?

22.10.2019 | Sex a vztahy

Zastánci tradičních hodnot patriarchální společnosti nemají sex méně často než feministky a liberálové, ale rozhodně mají sex méně kvalitní. Vyplývá to z výzkumu sexuologů ze Spojeného království. V patriarchálním světě totiž můžou zastávat názory diskriminující ženy i samy ženy. A ty, které jsou odpůrkyněmi feminismu, na to doplácejí vlastním potěšením. Mají méně často orgasmus a mnohem častěji ho předstírají. Protože věří, že si jejich muž zaslouží mít pocit, že je hřebec, co je dokáže vždy uspokojit.

Ach, to předstírání...

Vyplývá to ze studie britského Centra pro podporu sexuálního zdraví, kterou publikoval odborný časopis Archives of Sexual Behaviour.

Výzkum analyzoval pohlavní život 462 heterosexuálních žen ve věku kolem čtyřicítky. Z analýzy výsledků vyplývá, že čím více se žena ztotožňovala s feministickými názory, tím kvalitnější měla pohlavní život a tím častěji dosahovala orgasmu. Naopak tím méně byla ochotná vyvrcholení předstírat.

Čím více žena zastávala konzervativní postoje a odmítala feministické názory, tím častěji vyvrcholení předstírala a tím méně dosahovala skutečného orgasmu.

Nebuďte prudérní

Ze studie také vyplývá, že na dosažení ženského orgasmu zhoubně působí také prudérní morálka. Čím méně žena byla schopna otevřeně hovořit o sexu a pojmenovávat jasně své genitálie odbornými termíny, tím pravděpodobněji nedosahovala při sexu vyvrcholení.

„Navíc čím více ženy věřily, že je ženský orgasmus nezbytný pro sexuální uspokojení muže, tím spíš orgasmus samy předstíraly,“ tvrdí autoři.

Pozitivní na výzkumu je, že většina žen, která orgasmus někdy v životě předstírala, tak dělala většinou v mládí a už od toho upustila. Fingování vyvrcholení jde buď z módy, nebo se ženy s věkem naučí vážit si víc sebe a dopřávat si potěšení.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat