Jen čtvrtina žen dosahuje pravidelně orgasmu. Většinou kvůli neschopnosti se uvolnit

23.11.2019 | Sex a vztahy

Jen čtvrtina žen pravidelně dosahuje orgasmu během soulože do vagíny. To je více než trojnásobně méně než v případě mužů. Proč jsou ženy při dosahování orgasmu tak málo úspěšné, se sexuologové snaží zjistit řadu let. Nové výzkumy přitom naznačují, že nejčastějším důvodem je to, že nedokážou zklidnit svou mysl, uvolnit se a naladit se na pouhou rozkoš. Pokud se ženy dokážou před sexem uklidnit, zpřítomnit své vnímání, pravděpodobnost vyvrcholení se výrazně zvýší.

Zaznělo to na konferenci Společnosti pro vědecký výzkum sexuality. Opírají se o data finského sociologa Osmy Kontuly, který se zabýval orgasmem mužů a žen v roce 2018. Z jeho výzkumu vyplývá, že většina žen majících potíže s vyvrcholením tvrdí, že nedokáže zklidnit mysl a soustředit se jen na sex samotný. Být v přítomném okamžiku a plně si užívat rozkoš.

A to není jediný důvod

Dalšími důvody jsou snížené sebevědomí, vedlejší účinky léků, nedostatek stimulace klitorisu a odlišné potřeby, než jaké má jejich sexuální partner.

Za všechno může mozek

Protože je hlavním sexuálním orgánem člověka mozek, hraje právě zklidnění některých jeho center významnou roli. Musí se zklidnit centra myšlení a paměti, ale naopak plně aktivovat centra vnímání fyzických doteků, zpracování emocí a sexuální centra. Jenže protože je koncový mozek řídící myšlení, paměť a rozhodování nadřazen centrům rozkoše, často dochází k tomu, že aktivita koncového mozku naruší vnímání sexuálního dráždění, a tedy i dosažení orgasmu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat