Sexu na jednu noc vzrůstá obliba

Že Češi jsou tak trochu „suchaři“, kteří nalézají vzrušení jen v pivu a fotbale? Tak to ani omylem. Možná byste nevěřili, kolik našinců má k jednovečerním milostným avantýrám hodně vřelý vztah!

Náhodné smyslné povyražení s někým zcela neznámým? Pro jednoho skvělá zkušenost a zpestření, zatímco jiného pohoršuje se nad tím byť jen zamyslet. Je ale v Čechách více erotických dobrodruhů, nebo naopak těch, co si své intimní soukromí bedlivě střeží? Na to se zaměřil nedávný facebookový výzkum, jehož zadavatelem byl portál Proerecta. A šok střídá překvapení!

Žádná jména ani zbytečné řeči

Z výše zmíněného průzkumu vyplývá, že nezávazné potěšení si zcela běžně dopřává 13 procent našinců, a to klidně i několikrát do měsíce. Další dvě třetiny zúčastněných takové chování považuje za „úlet“, nicméně připouští, že přihodit se může každému. Těch, které takový zážitek ani v nejmenším neláká, je mezi českou populací necelá jedna třetina. Překvapuje vás, že příznivců adrenalinu i vášně trvající od soumraku do úsvitu není v našich řadách zrovna málo? Ne všichni si ale po východu slunce s chutí dají snídani a prohodí se svým spolunocležníkem pár zdvořilostních frází…

Výčitky svědomí a útěk z místa činu

Psychologické studie ukazují, že jakási morální ranní kocovina postihuje bezmála 40 procent žen. Příslušnice něžného pohlaví nejčastěji trpí obavami z nechtěného otěhotnění i přenosu pohlavních chorob. To muži kvůli nočnímu dobrodružství takové cavyky nedělají, neboť svého prohřešku následně lituje pouhých 17 procent. Že by byli psychicky odolnější? Kdepak, za tento benevolentní postoj může jejich DNA.

Geny jako motivace k hříchu

„Domnívám se, že rozdílná lítost má mnoho společného s vývojovými rozdíly mezi muži a ženami. Muži jsou biologicky naprogramováni tak, aby produkovali co nejvíce potomků, takže jsou ke střídání partnerek tak trochu předurčení. To je zřejmě důvod, proč mají k náhodným pohlavním stykům pozitivnější přístup,“ vysvětluje situaci vyhlášený norský psycholog Leif Edward Ottesen Kennai, který tomuto tématu věnoval jednu ze svých studií.






Celkem 5 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

42 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:19
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:17
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat