Komentáře k článku

helus 01.03.2020

To jsou mi věci!

Jura 01.03.2020

Ta rtuť mohla docela spolehlivě funfovat, ale použít těžkou otravu jako antikoncepci je dost extrémní metoda, kolikrát to šlo asi přežít?

aster Jura 02.03.2020

Záleží na tom, jak se to dávkovalo - v podstatě každý lék je současně i jed, vždycky záleží na množství. Život kurtizán tak jako tak končil většinou předčasně a ty, které to přežily déle, vypadaly podle toho i na tu rtuť. rtutí se léčily tenkrát i pohlavní choroby a zdá se, že celkem úspěšně i syfilis - alespoň Casanova to ve svých pamětech popisuje - otázka je, jestli to opravdu byl syfilis...každopádně léčení rtutí přežil bez úhony, zemřel v 73 letech a příznaky otravy rtuti ani pokročilého syfilis evidentně nevykazoval :-)

Jura aster 02.03.2020

Stejně mi to připadá jako snaha zlikvidovat komára na okně kladivem, ale jiné metody nebyly a když to fungovalo. Casanova asi přežil ledacos, jako vyhlášený šermíř musel být ve skvělé kondici.

glady 01.03.2020

moc zajímavé*1*

nea 01.03.2020

zajímavý článek ;-)

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat