Nejpodivnější historické metody antikoncepce

Rtuť, zvířecí trus, citronová kůra nebo dělání dřepů? Ano, i to se doporučovalo lidem, kteří si chtěli eroticky vyhodit z kopýtka naprosto bez následků!

Antikoncepčních metod s vysokým procentem spolehlivosti dnes existuje celá řada. Některé ženy sází na hormonální pilulky nebo injekce, zatímco pro jiné je pohodlnější nitroděložní tělísko, vaginální kroužek či náplast s obsahem estrogenu a progestinu, která se mění jednou týdně. Přemýšleli jste ale někdy nad tím, jak se lidé před nechtěným početím chránili v dobách dávno minulých? Tehdy byly v kurzu hodně zvláštní metody. Konkrétně tyhle by současná generace asi neustála!

Óda na krokodýlí toaletu

Starověký Egypt je obvykle spojován s pyramidami, uctíváním bohů a faraony. Pro tamní civilizaci ovšem nebyla typická jenom úchvatná architektura a víra v nadpřirozeno, ale i svérázná prevence těhotenství a sexuálně přenosných chorob. Dámy si totiž tehdy do pochvy vkládaly krokodýlí výkaly smíchané s medem. O tom, jak účinná tato technika byla, se v historických pramenech raději nepíše. I další alternativa je přinejmenším zarážející…

Rtuť jako vyhledávané řešení

V souvislosti se rtutí si nejspíš představíte žárovku, teploměr či barometr. Ve staré Číně byl tento prvek využíván jako antikoncepce, přičemž ho konzumovaly především konkubíny a ženy uvolněných mravů. Kdybyste se zeptali lékaře, co vám po pozření rtuti hrozí, pravděpodobně by vyjmenoval rizika zahrnující těžké bolesti hlavy, zvracení, svalové záškuby, krvavý průjem i zhoršení zraku. Jak s těmito obtížemi lze uskutečnit pohlavní styk, to je vážně záhadou. Pojďme ale dál. Podivných praktik, nad kterými zůstává rozum stát, je v dějinách víc.

Dřep a kýchání? Prý sázka na jistotu

Vyhlášený lékař Soranus z Efezu se sice narodil v Turecku, a to kolem roku 98 našeho letopočtu, nicméně jeho působištěm byl Řím. Tento odborník na slovo vzatý zastával názor, že když se schyluje k mužské ejakulaci, dotyčný musí začít kýchat, aby tomu zabránil. Ženám, které v žádném případě netoužily počít, pak radil, aby bezprostředně po fyzickém projevu lásky provedly pár dřepů a vysokých skoků.

Citronová kůra se neuplatní jenom v kuchyni

Jste ze jmenovaných antikoncepčních možností tak trochu na větvi? A teď si představte, že v 17. století si příslušnice něžného pohlaví do vaginy umísťovaly i vymačkanou půlku citronu. Tento přírodní „čepeček“ z kůry kyselého plodu měl zamezit průniku spermií do dělohy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat