Opilecký penis není pouze lidová pověra

19.01.2023 | Sex a vztahy

Řada mužů, kteří si umějí přihnout, dobře vědí, že to s jejich výkonem během opilosti a následující den není zrovna slavné. Trpí tzv. opileckým penisem. Tak se označuje kondice, kdy muž po nadměrné konzumaci alkoholu není schopen dosáhnout kvalitní erekce a vyvrcholit. Je to jednoduše proto, že alkohol narušuje sexuální funkce muže ve čtyřech směrech.

Nejprve je potřeba sexuální vzrušení, které vyžaduje soustředěnost. Při opilosti je těžší se soustředit a koordinovat. Zadruhé – mozek potřebuje efektivně vyslat signály do penisu, aby mu řekl, co má dělat. Alkohol je známý depresant nervového systému, což znamená, že zpomaluje elektrickou aktivitu v mozku a nervech. Zatřetí je potřeba pro ztopoření dostatek krve, tedy dostatečné množství tekutin v oběhové soustavě. Alkohol ale výrazně tělo dehydratuje. Za čtvrté je potřeba, aby se cévy v penisu uvolnily a zásobovaly topořivá tělesa krví. Alkohol ale působí opačně, takže erekci doslova znemožňuje (1).

I když někteří muži netrpí v opilosti poruchou erekce, mají problémy s dosažením orgasmu. Je to proto, že alkohol jako depresant oslabuje aktivitu v centrech vzrušení a slasti (2).

Máme pro vás pár dalších zajímavostí, které vaše znalosti o mužské chloubě rozšíří.

Kolik je průměr mužské chlouby

Velikostí penisu jsou muži posedlejší mnohem více než ženy – od počátku puberty je pravítko jejich oblíbený nástroj. To ale neznamená, že by ženy vůbec nezajímalo, jak velký nástroj jejich partnera vlastně je. A tak přejděme k číslům. Průměrná délka penisu ve ztopořeném stavu dosahuje asi 15 centimetrů. Necelá pětina mužů dosahuje 18 centimetrů a 20 cm se mohou pochlubit jen asi 3 % (3).

Záleží na velikosti?

Na počátku roku byla uveřejněna americká studie (4), podle níž na velikosti penisu záleží u mužů, kteří hledají sex na jednu noc. A nejde ani tak o délku jako o šířku. Proč? Vědci se domnívají, že ženy, které se nechají na jedinou noc „sbalit“, díky mužově širšímu penisu snáze dosahují orgasmu. Tak výraznou stimulaci však nepotřebují v případě, že svého partnera milují a jsou v dlouhodobém svazku. I proto si na jednu noc vybíráme podle anatomie, u mužů, kteří jsou našimi životními partnery, na velikosti zas tak nezáleží.

Po jak velkém toužíme nejvíc?

Když si my ženy většinou podle velikosti penisu partnera nevybíráme, znamená to, že nám na jeho chloubě, respektive její délce a šířce, vůbec nezáleží? Záleží. Ale jak vyplývá z nejrůznějších průzkumů, nemáme rády žádné extrémy. Mnohem více nám záleží na tom, jestli se partnerův penis „hodí“ k jeho celkovému vzhledu, postavě a stavbě těla. A také jde hlavně o to, jak s ním partner umí zacházet...(5).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2778038/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4065474/, (3) www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/0092623X.2020.1787279, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8243978/, (5) názor autora 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:44
139 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:42

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat