Historická fakta o vibrátorech

Existují už celou věčnost. Vlastně první masážní pomůcka ve formě penisu patří už k archeologickým relikviím. Přinášíme přehled toho, co jste o nich rozhodně nevěděli.

Zpátky do minulosti

Nejstarší, archeologický zdokumentovaný nález vibrátoru se odhaduje zhruba na 28.000 let. Tato pravěká erotická hračka byla vyrobena z leštěného kamene, dosahovala délky 19 cm a vážila okolo 300 gramů.

Podle pověsti se na svoje objevitelské cesty s jedním z prvních vibrátorů vydávala i sama Kleopatra. Konkrétně šlo o údajně o nádobu naplněnou živými včelami. No to bude asi nejspíš hloupost.

První mechanický...

Před 150 lety sestrojil jeden neskutečně chytrý lékař první mechanicky poháněný vibrátor. Lékař se jmenoval George Taylor a vibrátoru říkal „manipulátor“. Dobře, byl sice na parní pohon a motor k němu zabíral jednu celou místnost, ale byl to začátek. A zatímco motor byl v jedné místnosti, do druhé místnosti dírou ve zdi vyčnívala pouze vibrující část. A důvod sestrojení byl velmi prozaický – lékař už dál nehodlal k léčbě hysterie svých pacientek používat vlastní ruce.

Ve 12. století n. l. byly vibrátory už rozšířeny celosvětově.

Vhodné pro muže i jako pomocník do kuchyně

Vibrátory v době viktoriánské byly užívány především při bolestech hlavy nebo při zácpě – u mužů!

Pokrok nešlo zastavit, a tak už během světové výstavy v Paříži v roce 1900 byly představeny tucty různých vibrátorů. Mezi jinými také takové, co visely ze stropu nebo byly připevněny na stojanech s válci.

V roce 1918 prezentovala americká firma „Sears, Roebuck and Co.“ multifunkční kuchyňský přístroj, který obsahoval mixér, ventilátor a vibrátor!

Sexuální revoluce v 60. letech minulého století znovu zažehla zájem o sexy hračky, a tak pokračoval vývoj s dalšími inovacemi. První bezkabelový, bateriově poháněný vibrátor se tak na trhu objevil v roce 1968.

Až do poloviny 20. století se vibrátory vyráběly převážně ze skla nebo dřeva. Až potom přišly na řadu různé umělé látky a latex.






Celkem 7 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat